2020-04-22-mondmaskersSINT-PIETERS-LEEUW:- De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat 40.000 mondmaskers kopen voor haar bevolking.

De gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Kapelle-op-den-Bos kopen de maskers gezamelijk aan bij ‘Think Pink‘.

Burgemeester Luc Deconinck: ” Ik kan deze bestelling bevestigen en we zullen hierover één van de volgende dagen communiceren.

Het betreft stoffen mondmaskers uit 3 lagen:
1) buitenste laag met ontwerp: 100 % micro-polyester
2) centrale laag: antibacteriële stof (op basis van zilverionen)
3) interne laag (dicht bij mond): 100 % katoen
• EN 149
• Made in EU
• Dit mondmasker is tot 50 keer wasbaar met zeep of in je wasmachine op 60 °C.

Het grote roze hart van Think Pink klopt in deze vreemde coronatijden voor iedereen die zorg nodig heeft. Daarom trekt Think Pink België de verkoop en distributie van stoffen mondmaskers op gang, geproduceerd door Think Pink Europe i.s.m een Italiaans-Belgisch bedrijf. Vanaf volgende week zullen ze dagelijks beschikken over 100.000 mondmaskers die door steden en gemeenten, bedrijven en particulieren, ziekenhuizen en zorgcentra, sportverenigingen en organisaties kunnen aangekocht worden om te verdelen onder hun inwoners, klanten, patiënten en leden. 80% van de opbrengst gaat naar Think Pink België en zo bescherm je niet alleen jezelf tegen COVID-19, maar draag je ook nog je steentje bij aan de preventie van en onderzoek naar borstkanker.

UPDATE 23/04/2020 – 10.00 uur:
Het college van burgemeester en schepenen van Sint-Pieters-Leeuw heeft 40.000 mondmaskers aangekocht via de welbekende organisatie Think Pink, die zich inzet in de strijd tegen borstkanker.
Zo zal de gemeente elke burger (vanaf 12 jaar) een stoffen mondmasker kunnen bezorgen.
De maskers kunnen tot 50 x hergebruikt worden door ze eenvoudig op 60° te wassen.

De levering wordt verwacht over 2 à 3 weken. In de eerste week van mei zal gecommuniceerd worden hoe de verdeling praktisch zal verlopen.
Tot dan heeft het geen zin zich bij het bestuur aan te melden.

Burgemeester Luc Deconinck: “Het is goed dat we alle Leeuwenaren zo snel mogelijk een degelijk mondmasker kunnen bezorgen. Het is nu stilaan zeker dat het dragen van een mondmasker in vele omstandigheden verplicht zal zijn eens de strenge maatregelen versoepeld worden. We bereiden nu volop de verdeling voor zodat we daar onmiddellijk na levering mee kunnen starten. Mooi meegenomen is dat de maskers geleverd worden door de non-profit organisatie Think Pink en dat de opbrengst dus ten goede zal komen aan de werking van dit fonds in Vlaanderen.”

UPDATE 29/04/2020:
Communicatiedienst gemeente Sint-Pieters-Leeuw: “Ondertussen krijgen we veel vragen over de verdeling van deze mondmaskers. De mondmaskers worden echter pas vanaf 18 mei geleverd, waarna ze door onze medewerkers worden gesorteerd. De maskers zullen huis-aan-huis bedeeld worden door vrijwilligers. Zo krijgt elk gezin de juiste hoeveelheid mondmaskers in de bus!

UPDATE 15/05/2020:
– Vandaag, vrijdag 15 mei, kreeg het gemeentebestuur het bericht van Think Pink, de leverancier van de mondmaskers, dat de mondmaskers niet zullen worden geleverd op maandag 18 mei.
Think Pink verwacht de mondmaskers te kunnen leveren in de laatste week van mei. Onze vrijwilligers hebben een aantal dagen nodig om de maskers te kunnen sorteren en verdelen.
De eerste week van juni zou iedereen een mondmasker in de bus moeten hebben.”

4 comments

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: