SINT-PIETERS-LEEUW: – Sinds maandagavond luiden nu ook de klokken van de kerk aan de Rink, Vlezenbeek en Negenmanneke om 20 uur een minuut lang voor de ‘helden van de zorg’ – als eerbetoon aan alle zorgmedewerkers, dokters, huisartsen en verpleegkundigen die zich dagelijks inzetten tijdens de coronacrisis.

Patrick Dedoncker stelde het voorbije weekend op facebook de vraag wat de Leeuwenaren er van zouden vinden moest er buiten het dagelijkse applaus om 20 uur ook de klokken luiden voor de ‘helden van de zorg’. Daar kwamen heel wat positieve reacties op.
Schepen van Erediensten, Jan Desmeth, vond het een mooi initiatief en contacteerde de kerkfabrieken.

Jan Desmeth , schepen van Erediensten: “Maandag overlegden we – op afstand uiteraard – met de vrijwillige bestuurders van de centrale en lokale kerkfabrieken. Snel was er eensgezindheid dat dit een mooi gebaar zou zijn en ’s avonds werden de klokken aan de Rink, in Vlezenbeek en in Negenmanneke reeds geluid. Graag bedank ik dan ook van harte de mensen van alle kerkfabrieken. We zijn alle medewerkers en vrijwilligers in de brede zorgsector dankbaar. Dit kleine gebaar is slechts een kleine moeite versus de grote inspanningen, die zij elke dag leveren. Laat ons dit ook in onze gedachten meenemen als de crisis straks overwonnen is. Ondertussen applaudisseren we en luiden de klokken als ondersteuning.

Praktisch is het – jammer genoeg – niet haalbaar om dit aan alle 7 kerken te doen .
Vandaar dat dit voorlopig enkel mogelijk is op de plaatsen waar deze klok systemen geautomatiseerd zijn. Op de andere plaatsen zoekt men toch een oplossing om ook mee te kunnen doen, desnoods aan een lagere frequentie.

Jan Desmeth : “Indien andere gemeenten dit idee willen overnemen, zou dat fantastisch zijn. Wie weet…..”

1 comment

  1. Een prachtig idee, maar het zou ook in OUDENAKEN mogen .
    Ons klein dorpje doet ook mee aan een eerbetoon VOOR ALLE MENSEN die moeten werken in deze bange tijden. Hier wonen ook mensen die hun inzetten voor hun medemensen.
    Dank U wel

Comments are closed.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder