SINT-PIETERS-LEEUW: – EXPOO maakte een magazine over de werking van de Huizen van het Kind. Ter lancering van dat magazine en ter inspiratie van de Huizen en de lokale besturen, organiseerden ze vandaag een bustrip met 3 stopplaatsen in Vlaams-Brabant. De eerste halte was Huis van het Kind in Zuun.
2020-03-12-Huizen van het Kind ON TOUR Sint-Pieters-Leeuw (1)
De deelnemers brachten een bezoek aan de ruilwinkel en het consultatiebureau in het Huis van het Kind
Het HvK is in Sint Pieters Leeuw vertrokken vanuit de strijd tegen kinderarmoede. Op een paar jaar tijd heeft het zich verbreed naar een werking op steeds meer levensdomeinen en met steeds meer leeftijdsgroepen. Het fysieke HvK werd in gebruik genomen begin 2018 en huisvest ondertussen ook een aantal partnerorganisaties, wat samenwerken vergemakkelijkt. Ook het ondersteuningsnetwerk voor ouders is inspirerend.

Deze diashow vereist JavaScript.


An Speeckaert, schepen van Gezin: “Ons Huis van het Kind is sinds hun verhuis naar de oude bibliotheek in Zuun echt dé plek bij uitstek geworden voor ouders die met vragen of zorgen zitten rond kinderen en opvoeden. Met hun infosessies, hun ruilwinkel, hun spelruimte, maar ook dankzij het feit dat ze het huis delen met andere organisaties zoals Kind en Gezin bereiken zij heel laagdrempelig die ouders die dit het meest nodig hebben.
Als Schepen van Gezin en kinderopvang, Jeugd en Onderwijs kan ik dan ook alleen maar zeer trots zijn op zo’n team van medewerkers en vrijwilligers. We willen die dynamiek en samenwerking alleen maar versterken naar de toekomst
.”

%d bloggers liken dit: