SINT-PIETERS-LEEUW: – KV Brucom sport en SK Leeuw gaan tegen volgend voetbalseizoen fusioneren. De nieuwe club krijgt de naam Brucom-Leeuw.


Volgend seizoen zal de A-ploeg spelen op het veld in de Lotstraat, de B-ploeg zal op het veld spelen in de Pijnbroekstraat. De clubkleuren worden rood-geel.

Marc De Bosscher, voorzitter KV Brucom: ” De verstandhouding tussen beide clubs die buren zijn is zeer goed. We hebben met beide clubs verscheidene keren samen gezeten om over de fusie en toekomstplannen te praten.  Het wordt inderdaad meer dan een fusie we willen ook toekomst gericht werken. Want bijvoorbeeld op dit moment is er geen enkele Leeuwse club die nog provinciale jeugdploegen heeft. In de toekomst willen we terug de Leeuwse jeugd de kans geven om in eigen gemeente provinciaal te kunnen voetballen.
Maandag hebben we ook samen gezeten met het gemeentebestuur. De twee clubs hebben er hun idee voorgesteld en ook enkele vragen gesteld alvorens definitief te beslissen tot een fusie. We hopen op ondersteuning van de gemeente bij dit project.
De praktische planning waar bijvoorbeeld welke jeugdploeg zal trainen moet nog uitgewerkt worden
.”

Update 1: Het KV Brucom & SK Leeuw bestuur: “In een gezamenlijk streven naar het aanbieden van een zo kwalitatief mogelijke jeugdopleiding binnen het Leeuwse voetbal werden er weliswaar zeer constructieve gesprekken opgestart sedert eind januari 2020, maar dienen er nog zowel administratieve als juridische aspecten uitgeklaard te worden. Beiden besturen hopen dat door de voorbarige berichtgeving geen roet in de onderhandelingen gegooid werd en hopen dat de onderhandelingen in alle sereniteit kunnen verder gezet worden.

De onderhandelingen worden in alle ernst gevoerd en niets wordt aan het toeval overgelaten om tot een zo sterk mogelijke uitkomst te komen waarvan de talentvolle Leeuwse jeugd de vruchten zal van mogen plukken: het voetballen in eigen gemeente met de buurjongens en -meisjes, de mogelijkheid krijgen om een provinciale opleiding te kunnen volgen, de zekerheid aangeboden te krijgen om na de jeugdopleiding ook in de senior ploegen verder te kunnen sporten, …

Om aan alle eisen te kunnen voldoen inzake provinciale opleiding werd vorig seizoen reeds door SK Leeuw een audit aangevraagd die de knelpunten aan de kaak stelde. Intussen werden hieromtrent reeds stappen gezet onder de vorm van uitbreiding van de sportieve omkadering waarvan een aantal gesprekken reeds afgerond zijn en andere nog lopende zijn, de momenteel lopende trainersopleiding die doorgaat op SK LEEUW die op korte termijn zal zorgen voor een uitgebreide gediplomeerde trainersstaf,… Door de toenadering van beide clubs kan er bovendien nog eens een sterk centraal bestuur samengesteld worden dat intussen reeds gesprekken opstartte met het gemeentebestuur inzake onvolkomenheden aan de bestaande infrastructuren en om bijsturing vroeg inzake de ondersteuning aan alle voetbalclubs aangaande bvb de nutsvoorzieningen. De nieuwe organisatie streeft naar het aanbieden van voetbalplezier naar alle spelers toe, zowel de getalenteerde als de minder getalenteerde spelers.

Door de krachten te bundelen hopen beide besturen, in samenwerking met het gemeentebestuur, hiervoor in de toekomst garant te kunnen staan in 1 sterke organisatie en een signaal te geven naar de Leeuwse jeugd dat ze in de toekomst niet meer hoeft uit te wijken naar de naburige gemeenten. Van zodra de onderhandelingen ook effectief concrete resultaten hebben opgeleverd zal hierover verder gecommuniceerd worden.

Update 2: Herwig Smeets, schepen van sport: “Ik ben blij dat mijn katalyserende voorzet van een tijdje geleden nu ook tot verdere afwerking komt.
De fusie tussen SK Leeuw en KV Brucom zal nu op korte termijn, samen met alle betrokken partijen, verder gefinaliseerd worden.
De onderhandelingen dienen nu zeer grondig en diepgaand gevoerd te worden.
Dit willen we eerst alle kansen geven, zodanig dat we het beoogde eindresultaat kunnen behalen.
Om de sereniteit hierin te bewaren, zullen we pas in een later stadium alle verdere details communiceren.
In ieder geval: “Waar het hart vol van is, loopt de mond van over!”
We delen dit belangrijke sportnieuws dan ook graag nu reeds met onze mede-Leeuwenaren.
En wie weet, brengt deze fusie het Leeuwse voetbal misschien wel terug naar 1e provinciale…

Meer info: www.skleeuw.be en www.kvbrucomsp.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: