2020-03-05-ZuunbeekREGIO: – Deze namiddag en volgende nacht trekt een zeer actieve regenzone over ons land met hoeveelheden tussen 20 en 30 l/m² op 24 u. Daarom waarschuwt het KMI met ‘code geel’.

Toestand onbevaarbare waterlopen op 05/03/20 om 7u door Waterinfo.
Vlaamse Milieumaatschappij (VMM): “Vanaf deze voormiddag tot morgenmiddag worden neerslaghoeveelheden verwacht van 20 tot 30mm. Voornamelijk in het centrum van Vlaanderen worden grote neerslagtotalen verwacht. Aangezien de bodem erg verzadigd is door de vele neerslag van de voorbije maand, zullen de peilen op de onbevaarbare waterlopen sterk stijgen en vanaf vanavond uitgestrekte overstromingen van weilanden en akkers. Talrijke wachtbekkens zullen worden aangesproken om het overtollige water tijdelijk te bergen. Er worden voorlopig geen kritieke overstromingen verwacht maar waakzaamheid is geboden. De situatie wordt opgevolgd.”
2020-03-05-peil5-3

%d bloggers liken dit: