2017-10-14-ingang-Colomapark_parking_mindervaliden_gehandicaptenSINT-PIETERS-LEEUW: – In 2019 werden er in Sint-Pieters-Leeuw 37 misbruiken vastgesteld van gehandicaptenkaarten.

Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit en verkeer: “In 25 gevallen werd een GAS-boete uitgeschreven (116 euro). In 12 gevallen ging het om een retributie.
Ook in 2020 wordt hier verder op ingezet door de gemeente via de gemeenschapswachters.

Sinds einde 2018 is er in België trouwens een nieuwe app voor parkeerwachters en agenten, om gesjoemel met parkeerkaarten voor gehandicapten sneller te detecteren. De app is gedurende drie maanden getest in Antwerpen, Namen en Koekelberg en wordt al 14 maanden actief gebruikt in Sint-Pieters-Leeuw.
Politieagenten en gemeenschapswachten kunnen een QR-code scannen of het kaartnummer ingeven, waarna de app meteen aangeeft of het om actieve of vervallen parkeerkaart gaat.

Meer info: www.vlaanderen.be/parkeerkaart-voor-personen-met-een-handicap

1 comment

  1. Ga maar eens op de Lidl kijken die mensen zetten zich op gehandicapte plaatsen en de parking is zo goed als leeg maar dicht bij de ingang is gemakkelijker zou 500euro moeten zijn en een deel naar een goed doel.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: