SINT-PIETERS-LEEUW: – Een drukkere maandagochtend spits in Sint-Pieters-Leeuw door de tegelijke start van wegenwerken op de Brusselse binnenring in Huizingen en de omleidingen voor de bouw van de Zenne- en Zuidbrug in Halle. Gelukkig bleef de verwachte verkeerschaos uit doordat vele mensen vroeger vertrokken waren.


Extra drukte aan de rotonde Alsembergsesteenweg – Bergensesteenweg (N6), doordat deze gebruikt wordt als omleiding voor de werken in Huizingen en Halle.
Op de Brusselse binnenring is oprit Huizingen (nr. 20) afgesloten voor alle verkeer. Wegen en Verkeer start er met de plaatsing van nieuwe geluidsschermen en betonnen veiligheidsstootbanden. Het verkeer wordt omgeleid via de Alsembergsesteenweg (N231) en de Bergensesteenweg (N6) om vervolgens via het op- en afrittencomplex aan de Ikea in Anderlecht de Ring te kunnen bereiken.
Tegelijkertijd wordt de rotonde van de Alsembergsesteenweg en de Bergensesteenweg (N6) gedeeltelijk gebruikt als omleiding voor de ook net gestarte werken van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug in Halle.
Hierdoor zijn sinds vanmorgen extra veel mensen verplicht de rotonde te gebruiken. Voeg daarbij op de N6 nog wat sluipverkeer van de mensen die in Tubize de snelweg verlaten om de werken op de snelweg te omzeilen (Het verkeer op de binnenring verloopt over twee in plaats van drie rijstroken) en er ontstond een constante druk op het ronde punt.

Reistijd Bergensesteenweg (N6) bocht Brucom tot Ikea Anderlecht = 7km
6.30 uur – 14 min
7.00 uur – 18 min
7.30 uur – 22 min
8.00 uur – 24 min
8.30 uur – 25 min

Drukker op sluipwegen door navigatiesystemen
Door de navigatiesystemen (GPS, Waze, GoogleMaps,…) was het ook drukker op de sluipwegen. Zo moest je stapvoets rijden op de Ruisbroeksesteenweg en Stationsstraat voor mensen die de autostrade in Ruisbroek wilden oprijden. Ruisbroekenaren die via Lot naar de oprit Beersel reden moetsen al snel aanschuiven. Ook op een stukje van de Vlezenbeeklaan, Postweg, Lenniksebaan,… kreeg men een zwaardere ochtendspits te verduren voor mensen die de oprit Erasmus wilden bereiken.

Volgens de huidige planning duren de werken en de bijhorende hinder op de binnenring in Beersel tot 4 maart 2020.

%d bloggers liken dit: