SINT-PIETERS-LEEUW: – 1 op 5 jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen… een ontluisterend cijfer, dat zich dan ook vertaalt in een hoog suïcidecijfer in Vlaanderen. Tijd om daar iets aan te doen! Dat is ook de motivatie van het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw. De diensten Welzijn en Jeugd tekenden in op de projectoproep “Warme William” en werden naast 40 andere steden en gemeenten geselecteerd om hun steentje bij te dragen aan het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren. Op 3 januari 2020, op een kort persmoment dat plaatsvindt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de jeugdraad, wordt het startschot gegeven. Hier stellen we de Warme Williammascotte voor en lanceren we onze oproep naar jongeren en begeleiders van jongeren om deel uit te maken van onze werkgroep.


Steeds meer jongeren krijgen te maken met psychische problemen. Ik was dan ook heel blij met het nieuws dat Sint-Pieters-Leeuw geselecteerd werd als Warme Gemeente. Met dit Warme Williamproject willen wij vanuit de gemeente aandacht vragen voor het psychisch welzijn van jongeren.” aldus An Speeckaert, schepen van Jeugd.

Een warme gemeente is een gemeente waar mensen goed zorgen voor zichzelf en voor elkaar. Met deze campagne willen we mensen aansporen om voor elkaar een Warme William te worden. Naar elkaar luisteren en over je problemen durven en kunnen praten in geborgenheid, kan veel leed verhelpen en voorkomen.” zegt Marleen De Kegel, schepen van Volksgezondheid.

Op vrijdag 3 januari 2020 heten wij u van harte welkom in Vlaams Trefpunt Laekelinde, Lotstraat 8, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, en dit vanaf 20 uur.
Om 20.30 uur maken wij even tijd om bij een glaasje en een hapje het nieuwe jaar in te zetten met een woordje van het bestuur en de bedanking van de uittredende bestuursleden van de jeugdraad.

%d bloggers liken dit: