2017-04-13-Groene-Parel_school (2)VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant geeft aan 42 scholen uit 23 gemeenten in totaal 188.930,07 euro subsidies voor hun mobiliteitsproject.

Voor Sint-Pieters-Leeuw ontvangt BS De Groene Parel voor de aankoop van gepersonaliseerde fluohesjes en een levensecht verkeerspark 4 878,81 euro.

We willen zoveel mogelijk inwoners aan het fietsen krijgen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Hoe meer kinderen te voet of met de fiets naar school gaan, hoe minder auto’s in de omgeving van de school. Dat zorgt dan weer voor een veiligere schoolomgeving en het past in onze provinciale ambitie om klimaatneutraal te worden”.

Met deze provinciale subsidie investeren scholen in een betere fietsenstalling, extra materiaal voor de verkeerslessen of in schoolfietsen.
De scholen krijgen, naast financiële steun, ook advies op maat om hun projecten verder uit te werken.
De subsidies werden gegeven aan 42 scholen uit Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Glabbeek, Halle, Hoegaarden, Kampenhout, Lennik, Leuven, Opwijk, Oud-Heverlee, Roosdaal, Rotselaar, Sint-Gensius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zoutleeuw.

An Speeckaert, schepen van Onderwijs:”Wij willen als gemeente maximaal inzetten op het verhogen van de verkeersveiligheid in schoolomgevingen. Op deze manier willen wij leerlingen en ouders ertoe aanzetten om zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen.
Dankzij de subsidies van de Provincie Vlaams Brabant voor het mobiliteitsproject van basisschool De Groene Parel wordt ons gemeentelijk beleid hiermee goed ondersteund. Door de aankoop van de fluohesjes en het verkeerspark wil de school kinderen bewust maken van veiligheid in het verkeer en dat kan ik alleen maar toejuichen
.”

%d bloggers liken dit: