2019-10-20-stad-app

SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeente lanceert binnenkort een eigen App.
Deze gratis applicatie brengt handelaars, inwoners, verenigingen, gemeentediensten samen in één communicatieplatform: een gratis app die eenvoudig kan gebruikt worden.

Waarom een gemeentelijke App?
App’s zijn een zeer belangrijke digitale stap in een tijdperk dat de smartphones de plaats van de computer hebben overgenomen. Het kleine scherm wordt meer en meer de interface om bankzaken te regelen, televisie te kijken, nieuws te lezen maar ook om in contact te komen met de handelaars, verenigingen, gemeentediensten.

Gunther Coppens, Schepen van ICT:”Het is niet iets helemaal nieuw, er zijn in Vlaanderen al heel wat gemeenten die ermee werken.
Concreet is het een app die je op je smartphone of tablet installeert, ze zal de naam Sint-Pieters-Leeuw hebben, en die informatie zal geven over de gemeente.
Maar niet enkel gemeentelijke info maar vooral ook ter ondersteuning van onze verenigingen en lokale handelaars. Want dat is net het voordeel, namelijk dat je via de app allerlei zaken kan regelen zoals een tafel reserveren in een restaurant, een broodje bestellen,… allerlei zaken om nog dichter bij de lokale handelaar te staan. Daarnaast kan je ook je favoriete sportclub of vereniging volgen als ze mee in de app project stappen en zal je via de app updates krijgen en zal je bijvoorbeeld geen enkel eetfestijn van je vereniging missen omdat de app je op de hoogte zal houden
.”

%d bloggers liken dit: