SINT-PIETERS-LEEUW: – Germaine De Winter werd vanmiddag in WZC Sint-Antonius gevierd voor haar 100ste verjaardag samen met haar 2 dochters, de familie, het gemeentebestuur en het hele woonzorgcentrum


In de herfst van 1919 werd Germaine geboren in St-Lievens-Esse. (Oost-Vlaanderen). Pa was schrijnwerker en vervaardigde kisten, karren en kruiwagens. Ma was huishoudster want ze zorgde voor hun zes kinderen. De oudste dochter werd religieuse in Beveren-Waas. Germaine ging tot 14 jaar naar school en werkte vier jaar lang in een pensionaat. Ze mocht maar drie maal per jaar naar huis en had veel heimwee naar hun warme gezin.

Op haar achttiende kreeg ze de kans om in Zottegem en later in Molenbeek te werken. Op het Lindenplein in Anderlecht ontmoette ze haar man en tot november 2012 woonde ze er nog. Ze waren een zeer gelukkig koppel en kregen twee schatten van dochters, Mieke en Lieve. 22 jaar geleden overleed Georges. Nu ze in WZC Sint-Antonius woont, kan ze veel lezen. ‘Ik heb altijd gediend en nu laat ik mij dienen’. De glimlach van Germaine is ontwapenend, ze heeft vele vrienden. Germaine heeft vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen die vaak op bezoek komen. Haar kamer is altijd piekfijn in orde, en met haar loopkader trekt ze te voet door alle gangen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: