SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag organiseerde de Belgische-Vietnamese Alliantie een ‘ Vietnamese Dag’ in het Coloma kasteel in Sint-Pieters-Leeuw.

Het event ging zondagvoormiddag officieel van start in aanwezigheid van Ambassadeur Vu Anh Quang.


Met diverse standjes bracht men Vietnam dichterbij voor een breed publiek: cooking sessions met Quyen ( Little Asia), Vietnamese kunst die te koop werd aangeboden, Tai Chi, modeshow met typische Vietnamese klederdracht, Vietnamese muziek, boekvoorstelling, toeristische informatie, Fancy fair,….
De totale opbrengst van deze dag gaat naar ‘Goede Doelen, zoals Lotus Art Project & minderheden in Vietnam.
Meer info: www.belvietnam.be

Jan Desmeth, Schepen van Cultuur : “We zijn blij dat de Belgisch Vietnamese alliantie, die tevens de Kamer van Koophandel is voor de economische betrekkingen tussen beide landen, onze gemeente en kasteel Coloma hadden uitgekozen voor hun eerste Belgisch-Vietnamese trefdag. Zo ontvangen we een internationaal initiatief, mede omdat betrokken inwoners uit onze gemeenschap mee de schouders zetten achter dit initiatief en de winst naar een goed doel gaat. En zo zagen we heel wat lokale inwoners kennis maken met landgenoten en Vietnamezen uit het hele land. Zij leren zo ook onze mooie gemeente kennen. En wij horen dan van hen hoe mooi het hier is. Iets wat we zelf misschien te weinig beseffen omdat het zo van zelfsprekend is.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: