SINT-PIETERS-LEEUW: Vrijdagavond huldigde de Sint-Sebastiaansgilde Raymond Coudron voor zijn 55 jaar schutter, 55 jaar helpende hand en 46 jaar roeper van de tweede wip.


Tot voor enige tijd schoot Raymond Coudron nog mee ,maar rugproblemen hebben roet in het eten gegooid. Als er iemand is die echt gebeten is door de traditionele handboog en het schieten op staande wip dan is hij dat. Miel Bosmans schoonvader zaliger was zijn peter op de wip. Dat was in 1964 en aangezien hij sindsdien schutter is, maakt dat vandaag dat hij 55 jaar schutter bis, In 1965 was Raymond koning van de wip; 6 jaar later , in 1973 begon hij zijn carrière onder de wip als roeper. En in de intussen 55 jaar dat raymond schutter is, is de Sint-Sebastiaansgilde bijzonder trots om zo een roeper, zo een gildebroeder te hebben.
Uiteraard is Raymond ook fier op zijn hele familie die schutter is. Je broer Julien, je dochter Eliane, de schoonzoon Hugo, de kleinkinderen Pieter en Matthias.
Vele Leeuwse schutters hebben nooit een andere roeper op de tweede wip gekend. Wip 2 dat is de wip van Raymond. ook al stop hij nu als roeper op wip 2, blijft hij samen met Jeanine een vaste waarde en een steunpilaar van de gilde; Raymond 55 jaar schutter, 55 jaar lid, 55 jaar helpende hand, 46 jaar roeper in regen, in zon of sneeuw, 46 jaar schietingen met 35 of 135 man, 46 jaar verantwoordelijke van wip 2 . Raymond dank u wel voor de 46 jaar als roeper!

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: