2019-06-09-schuttershof (16)SINT-PIETERS-LEEUW: – De Koninklijke schuttersgilde Sint-Sebastiaan huldigde zondag haar kasmeester Jan Meert.

De hoofdman Gunther Coppens:” Jan, jij bent sinds 1999 de man binnen het bestuur van onze gilde waar we onze financiën aan toevertrouwen en dus vieren we jou vandaag voor je 20 jaar inzet als kasmeester van onze schuttersgilde.Maar je was al veel langer lid van onze gilde. Je peter in die tijd was snel gekozen; want je vader zaliger,Jef, werd je peter. In 1985 kreeg je reeds de orde van Sint-Sebastiaan toen je je in 1984 met de legendarische ploeg van de Rink VHV-kampioen schoot. In 1991 schoot je je tot koning.
Jan je bent plichtbewust en vervult je taak met ernst. Dit maakt van jou een uitstekend kasmeester. Al twintig jaar vertrouwen wij iedere week onze centen, onze begroting,onze rekening aan je toe.Nog nooit hebben we ons kopzorgen moeten maken. Jan jij maakt samen met het bestuur en al de vrijwilligers tot wat we zijn, tot een gilde met meer dan 100 leden, 88 activiteiten, een gilde die eeuwenoud is en toch springlevend en jong. Dank voor je inzet, je verantwoordelijkheid, dank voor wie je bent.

Herwig Smeets, schepen van sport: “Als schepen van sport is het een hele eer om jou toe te spreken. Bedankt om er de laatste 20 jaar voor gezorgd te hebben dat wat in de kas gekomen is, minstens zoveel geweest is als wat er uit gegaan is. Uw werk is een geluksinvestering geweest voor al uw medeschutters in de wijde omgeving ! Geniet nog van dit jubileum moment en doe er nog vele jaren schuttersplezier bij omringd met een hechte groep schietgrage vrienden, familie en echtgenote. Zij mag nu met jou mee genieten van dit moment, want ze heeft er u wellicht vele momenten voor moeten missen.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Iedereen genoot samen van het lekker varken aan ‘t spit gebraden door de schuttersvriend Filip De Bakker (Bakt’em).

%d bloggers liken dit: