SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanavond sloten de cursisten Nederlands van de gemeentelijke taalklassen het schooljaar feestelijk af.
2019-05-31-Attestenfeest.jpg
Naar goede gewoonte startten ze de avond met een wandeling. Die ging dit jaar door in het Colomapark. Onder begeleiding van een gids, ontdekten ze de prachtige rozen in de rozentuin.
Daarna kregen de cursisten hun diploma ‘Leeuwenaar’ van schepen van Vlaams Beleid en Integratie, Paul Defranc. Afsluiten deden ze met een gezellige receptie, een hapje en een drankje.

Schepen van Vlaams Beleid en Integratie, Paul Defranc: “Onze cursisten hebben het voorbije jaar hard gewerkt, daar zijn we elke keer trots op. Dit jaar namen 138 leerlingen deel aan de taalklassen en werden er zo’n tien groepjes opgestart. 56 cursisten kregen een attest. De lessen vinden plaats in scholen, lokale dienstencentra, het Huis van het Kind, … Een goede formule; want zo leren de cursisten naast het Nederlands ook het aanbod van de gemeente kennen.

De taalklassen zijn een aanvulling op het bestaande aanbod van het CVO en het Centrum voor Basiseducatie die eveneens een rijk programma aanbieden in de regio.

%d bloggers liken dit: