2019-04-22-koningsschieting (20)SINT-PIETERS-LEEUW: – Naar jaarlijkse traditie wordt op Paasmaandag de koningsschieting gehouden van de koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan. Een 60-tal schutters namen deel aan de koningsschieting. De 56-jarige Vlezenbekenaar Freddy Van Vlaenderen mag zich een jaar lang koning van de gilde noemen en Snoowi de nieuwe prinses.

In de vierde ronde werd de hoofdvogel afgeschoten door de 56- jarige Freddy Van Vlaenderen. Hij is lid sinds 1989 en werd in 2015 al eens koning.
Bij de jeugd namen de jongeren de uitdaging aan om prins of prinses te worden. In de eerste ronde werd de hoofdvogel afgeschoten door de 17-jarige Snoowi Basteleus. Ze is lid sinds 2009. Ook haar mama en papa zijn verwoede schutters. Ze was in 2017 al eens prinses en dat zelfde jaar werd ze ook jeugdkoningin van het VHV.
De koningsschieting werd traditioneel afgesloten met kramiek met ballekes en krieken.
2019-04-22-koningsschieting (19)

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: