RUISBROEK: – Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet,start begin april 2019 met de vernieuwing van het hoogspanningsnet tussen Drogenbos en Buizingen. Alle huidige hoogspanningsmasten op het traject worden vervangen door gelijkaardige infrastructuur. De eerste fase van de werken zullen ongeveer tot november 2019 duren.

2019-03-25-plan-hoogspanningslijn.jpgDe huidige hoogspanningslijn werd gebouwd in 1959 en is einde levensduur. Om de betrouwbaarheid van het nationale net en de veiligheid van de burgers en de infrastructuur te waarborgen, vervangen ze de huidige 2x150kV-hoogspanningslijn tussen Drogenbos en Buizingen. Deze lijn doorkruist vijf gemeenten: Drogenbos, Vorst, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Buizingen (Halle).
Elia vervangt de bestaande hoogspanningsmasten door gelijkaardige infrastructuur die beantwoordt aan de strikte veiligheidsnormen die vandaag van kracht zijn.

Welke hinder?
Elia engageert zich om de hinder en impact op buurtbewoners te beperken.
De werken vinden enkel plaats tussen 07u00 en 17u00. Alle woningen en handelszaken blijven bereikbaar. Bij uitzonderingen, of wanneer Elia op privéterrein moet zijn, wordende betrokkenen tijdig op de hoogte gebracht door de aannemer. Tijdens deze werken wordt de elektriciteit niet onderbroken.

%d bloggers liken dit: