SINT-PIETERS-LEEUW: – De Belgische ploeg van Aspirant Baker, Bakker Bart Bart Schelstraete samen met Joran Defossez en met als coach Guido Devillé uit Sint-Pieters-Leeuw, behaalden de 2de plaats tijdens de Internationale wedstrijd “Best Of Mondial du pain” in Shanghai (China). Eigenlijk kunnen we zeggen dat deze tweejaarlijkse wedstrijd het wereldkampioenschap bakkerij is.


Het wedstrijdprogramma in China was ook niet min. In een tijdspanne van slechts 11 uur tijd moest het team de volgende creaties realiseren:
– 3 variaties Frans brood
– 3 soorten koffiekoeken
– 3 modellen brioches
– 3 modellen nutritioneel brood
– 10 belegde broodjes op basis van nutritioneel deeg
– 3 modellen biologisch brood
– 8 stuks typisch Belgisch brood
– Een sierstuk in brooddeeg (1m hoog en 60cm breed )
Dat sierstuk is uiteraard de eye-catcher van het hele gebeuren. Het team kwam op het idee om een kunstwerk te ontwikkelen gebaseerd op Tomorrowland, het Belgische muzikale exportproduct van het moment bij uitstek.


Tijdens “The Best of Mondial du Pain” namen de 6 best geklasseerde teams van het toernooi in Nantes het tegen elkaar op.
Het Belgische team dat deelnam bestond net als vorig jaar uit 2 bakkers. De eerste bakker moet ouder zijn dan 35 jaar, de tweede bakker moet dan weer jonger zijn dan 23 jaar. In ons team zijn dit respectievelijk ‘Bakker Bart’ Schelstraete en zijn commis Joran Defossez. Het team werd bijgestaan door 2 coaches, Frank Van Vaerenbergh en Guido Devillé. Deze laatste begeleidt het team tijdens de reis en de wedstrijd in China. De eerste begeleidt onze bakkers dan weer vanuit België. Ook worden zij bijgestaan door Aspirant Baker, een organisatie die het bakkersberoep bij jongeren wil promoten. Zij organiseren tevens het Belgisch kampioenschap voor jonge bakkers.

%d bloggers liken dit: