2016-09-11-gemeentehuis_sint-pieters-leeuw_01SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondag 23 september 2018 zetten meer dan 240 Vlaamse stad- en gemeentehuizen, waaronder Sint-Pieters-Leeuw, hun deuren uitzonderlijk open voor donorregistratie. Dat is een gevolg van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’, waarin presentatrice Frances Lefebure iedereen opriep op mensenlevens te redden.

Ook in het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw kan je zondag 23 september 2018 van 9 tot 12 uur terecht voor orgaanregistratie.

Registraties kunnen écht mensenlevens redden. Want op dit moment wachten er nog 1212 mensen op een orgaan, en sterven er elk jaar 100 mensen terwijl ze op de wachtlijst staan.

Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid: “Ons land scoort internationaal erg goed op het vlak van orgaandonatie, en dat is iets waar we fier op mogen zijn. Als donor kan je tot acht mensen een nieuwe toekomst schenken. Het is dan ook positief dat het aantal orgaandonoren in ons land jaar na jaar toeneemt. Dit is mede een gevolg van onze vooruitstrevende wetgeving en van de verschillende sensibiliseringsacties.”

Wat houdt de procedure in het stadhuis precies in?
Registreren als positieve donor duurt max 5 minuten. Op vertoon van identiteitskaart en handtekenen onder het officiële document is de klus meteen geklaard. De ambtenaar voert alle gegevens in in het rijksregister en vanaf dan ben je officiëel positief geregistreerd als orgaandonor.

%d bloggers liken dit: