SINT-PIETERS-LEEUW: – Aan het begin van het schooljaar organiseert de jeugddienst van Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met de Culturele centra, jeugddiensten en bibliotheken uit de buurt Ezelsoor.
Gezinnen krijgen tijdens Ezelsoor de kans om schoolboeken te kaften met door kinderen en jongeren ontworpen kaftpapier.
2018-06-29-kaftpapier
Heel wat Leeuwse klassen reageerden op de oproep van de jeugddienst. Het is fijn dat de scholen dit project mee ondersteunen”, aldus schepen voor jeugd, Bart Keymolen.

Kinderen en jongeren ontwerpen met hun klas kaftpapier. Uit de vele mooie inzendingen selecteerde de jeugddienst tien ontwerpen waar op gestemd kon worden. De stemming gebeurde in de bibliotheek.
De ontwerpster van het kaftpapier met het meeste stemmen werd op donderdag 28 juni samen met haar klas, 4A van de Ave Maria Basisschool, in de bloemetjes gezet.
Dit ontwerp zal op grote vellen tot kaftpapier gedrukt worden.
Voor elk kind werd een pakketje voorzien waar tijdens de vakantie van harte mee geknutseld kan worden.

De overhandiging van de cadeautjes gebeurde onder het goedkeurend oog van Gunther Coppens, schepen voor Onderwijs: “Welzijn en betrokkenheid zijn belangrijke waarden in ons onderwijs. Kinderen hun eigen kaftpapier laten ontwerpen, mag er hopelijk toe leiden dat de kinderen zich nog wat meer verantwoordelijk voelen voor hun studiemateriaal.”
Leuke anekdote: “Jef, leerling uit 4A, dacht dat er ook een schepen van inpakpapier bestond”.
Proficiat Esmée met je mooie ontwerp!

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: