2018-06-15-EuropalaanSINT-PIETERS-LEEUW: – Woensdag 2 mei 2018 startten de nutswerken langs de Europalaan. Er werd een nieuwe drinkwaterleiding aangelegd. Eind deze week zullen de nutswerken worden afgerond. Het fietspad wordt tijdelijk hersteld.

Huidig fietspad
De planning voorzag dat de aannemer, die instaat voor het fietspad en het kruispunt, aansluitend en dus in de vakantieperiode verder zou werken. Noodgedwongen werd de planning aangepast, de aannemer dient belangrijke herstellingswerken uit te voeren op autosnelwegen en kan hierdoor pas begin september aansluiten.

Door deze gewijzigde planning besliste het gemeentebestuur het fietspad eerst tijdelijk te laten herstellen door de nutsmaatschappij. Er zal een laag asfalt worden aangelegd om zo het fietscomfort te verbeteren.

Kruispunt Pauwke
Vanaf begin september zal het kruispunt worden aangepakt, met o.a. een extra afslagstrook op de Europalaan, richting Pepingensesteenweg. De werken zullen ongeveer 2 maanden duren.

Ook het definitieve fietspad zal tijdens deze periode worden aangelegd.
Op de gemeentelijke website kan je tijdens iedere fase van de werken nagaan welke verkeerssituatie van toepassing is, www.sint-pieters-leeuw.be/wegenwerken.
Tijdens de werken zal er een alternatieve route worden uitgestippeld voor het openbaar vervoer. Alle info vind je op de website van De Lijn, www.delijn.be.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: