politie_Zennevallei_logoZENNEVALLEI: – Dinsdagochtend voerde de dienst Verkeer van de politiezone Zennevallei een verkeerscontrole uit op het zwaar vervoer. In totaal
werden tien vrachtauto’s en twee lichte vrachtwagens onderworpen aan een uitgebreide controle.
Zeven van de tien gecontroleerde vrachtwagens bleken perfect in orde. Drie anderen daarentegen bleken in overtreding.

Het ging om een inbreuk waarbij twee maal na elkaar verkorte wekelijkse rust
werd vastgesteld. De boete hiervoor bedraagt 550 euro. Een andere inbreuk betrof het niet in bezit zijn van de vervoersvergunning in het voertuig, alsook het ontbreken van printpapier voor de tachograaf. Deze boete bedraagt 110 euro. Bij een derde vrachtwagen bleek dat de keuring van het voertuig was verlopen en dat de tachograaf niet werd gekeurd. De vrachtwagenchauffeur mag zich aan een boete verwachten van 2 310 euro in totaal.
De twee lichte vrachtauto’s waren jammer genoeg eveneens in overtreding. Het eerste voertuig reed terwijl hij vervallen was van het recht tot sturen, dit is het verval waarbij een veroordeling is uitgesproken door een rechter. Bij het tweede voertuig was geen geldige inschrijving aanwezig.
Boetes kunnen hoog oplopen. Er is maar een oplossing en dat is in orde zijn met alle nodige boorddocumenten en bewijzen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.