2018-04-18-aankondiging-RonnyVLEZENBEEK: – Ter gelegenheid van het Afrika Filmfestival vertoont de gemeente op zondag 29 april 2018 om 16.00 uur de documentaire van Ronny Mosuse “De verborgen geschiedenis van mijn vader”.
Ronny Mosuse zal tevens aanwezig zijn voor een nabespreking en wat live muziek.

Documentaire: De verborgen geschiedenis van mijn vader (2016)
De vader van Ronny Mosuse kwam in 1964 als student (toen: ‘evolué’) uit Congo naar België. Hij trouwde met een Belgische en keerde nooit terug naar geboorteland. Waarom? Ronny Mosuse gaat op zoek naar zijn familiegeschiedenis in het land van zijn vader. Hij ontdekt dat het koloniale hoofdstuk zeer gevoelig ligt. “Het hele verhaal van mijn vader achterhalen was niet simpel. Hoe komt dat? Is het omdat de geschiedenis van mijn vader- en moederland ook vol ongemakkelijke waarheden zit? Is het daarom ook dat ze verborgen is? En zou dat dan meteen de reden zijn waarom ze, in alle stilte, lijkt te verdwijnen uit de handboeken geschiedenis van ons secundair onderwijs? Waarom blijft het moeilijk om een zo belangrijke gebeurtenis door te geven aan volgende generaties?”

prijs: 5 euro
zondag 29/4/2018 om 16.00 uur , OC De Marselborre, Schaliestraat 2, 1602 Sint-Pieters-Leeuw

Het Afrika Filmfestival, dat officieel opent op 20 april, is uitgegroeid tot één van de belangrijkste festivals van films uit en over Afrika in Europa en heeft een vaste plaats verworven in het cultureel landschap van Vlaams-Brabant.

Het Afrika Filmfestival wil een zo breed en divers mogelijk publiek vertrouwd maken met kwaliteitsvolle en maatschappelijk relevante films van en over Afrika. Met films die een venster op de wereld bieden, nieuwe inzichten bieden en een verrijking zijn. Om mensen samen te brengen, om vooroordelen tegen te gaan, om een vreedzame, interculturele samenleving te creëren’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Noord-Zuid.
Meer info: https://afrikafilmfestival.be