snelheidscontrole_Politiezone_ZennevalleiBELGIË: – Morgen, woensdag 18 april 2018, is het weer zover: 24 uur lang zullen er over heel België extra snelheidscontroles worden uitgevoerd.
138 lokale politiezones en de Federale Wegpolitie slaan opnieuw de handen in elkaar om bestuurders attent te maken op de maximaal toegelaten snelheid op de weg meldt de federale politie in een persbericht.
De extra patrouilles starten woensdagochtend 18 april om 6 uur en gaan door tot donderdagochtend 19 april 6 uur.

De flitsmarathon is ondertussen al aan zijn negende editie toe. Bij de vorige editie controleerde de politie een kleine 1,3 miljoen voertuigen. Hiervan waren er 36 561 bestuurders die te snel reden, wat goed is voor 2,82%. De politie hoopt bij deze editie minder overtredingen te detecteren.

Deze flitsmarathon wordt niet alleen in België gehouden. Aangezien de flitsmarathon een initiatief is van TISPOL (European Traffic Police Network), zullen er verschillende Europese landen 24 uur lang extra flitscontroles houden.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.