SINT-PIETERS-LEEUW: – Alle textielcontainers werden onlangs verwijderd van het openbaar domein in Sint-Pieters-Leeuw.
Door het verwijderen van de containers wil de gemeente komaf maken met zwerfvuil en sluikstort dat er wordt achtergelaten. Anderzijds zet men ook in op een betere dienstverlening door textiel aan huis op te halen.


Schepen voor Leefmilieu, Gunther Coppens: ‘De strijd tegen zwerfvuil blijft prioritair voor ons bestuur. Aangezien textielcontainers sluikstort en zwerfvuil aantrekken is het niet meer dan logisch dat wij besloten de textielcontainers van het openbaar domein te verwijderen. We willen tevens van deze gelegenheid gebruik maken om de dienstverlening te verbeteren en daarom zullen we overgaan tot een huis-aan-huis ophaling. De eerste ophaling gebeurt op woensdag 16 mei! Op die manier kunnen minder mobiele mensen eveneens hun textiel kwijt.’

Op privédomein vind je momenteel wel nog textielcontainers.

Schepen voor Lokale Economie, Luc Van Ruysevelt: ‘Aangezien de lokale economie een belangrijke rol speelt in onze gemeente en ook een grote trekpleister is, zal je nog steeds terecht kunnen bij handelaars waar een textielcontainer op de parking staat.

Plaatsen waar nog textielcontainers staan:
Shopping Center Pajot – Bergensesteenweg 65
Makro – Bergensesteenweg 427
Heytens – Bergensesteenweg 458
JBC – Bergensesteenweg 80
Inkendaal – Inkendaalstraat 1
Drankhandel Schoentjes – Bergensesteenweg 747
Groendekor – Bergensesteenweg 408
E5 mode – Ruisbroeksesteenweg 2
Brouwerij Lindemans – Lenniksebaan 1479

Je kan ook nog steeds gratis je textiel naar het recyclagepark brengen, Pepingensesteenweg 246 of naar de kringloopwinkel, Bergensesteenweg 386.

%d bloggers liken dit: