SINT-PIETERS-LEEUW: – Woensdagavond stonden de deuren van de polyvalente zaal in het Woon-en zorgcentrum Sint-Antonius open voor de bloedinzameling van het Rode Kruis. Door wegenwerken in de Balléstraat kon de bloedinzameling deze keer niet doorgaan in het Parochiecentrum.
2018-03-28-bloedinzameling_locatie_wzc-Sint-Antonius
Herman De Vriese, directeur wzc Sint-Antonius v.z.w.: “Het woonzorgcentrum Sint-Antonius stelde haar infrastructuur hiervoor gratis ter beschikking. Het WZC wenst hierdoor, op een andere manier dan waarvoor het algemeen gekend is, een steentje bij te dragen tot de maatschappelijke en sociale rol voor de bevolking.

De dokters van het bloedteam waren in elk geval vol lof over de nieuwe, tijdelijke, locatie omdat die gemakkelijker bereikbaar is zonder trappen met hun materiaal. De bloedinzameling zelf gebeurde in de grote polyvalente zaal op het gelijkvloers en nadien konden de bloedgevers terecht in de bar van het woonzorgcentrum om een drankje te nuttigen.
Of deze locatie permanent wordt, is nog niet duidelijk en wordt nog verder bekeken.
De bloeddonoren zelf waren blij met de parking voor de deur en droomden reeds om er in de zomer op het terras te kunnen zitten om nog even te kunnen bijkomen na het bloedgeven.