2018-02-28-flyer-handletteringRUISBROEK: Op maandagen 5 – 12 en 19 maart 2018 om 19.30 uur organiseert Femma Ruisbroek “Handlettering – creatief en sierlijk met letters”. In de bovenzaal van Ons Huis. (eerste bruine deur).

Handlettering is de nieuwe trend
Overal om je heen zijn letters afgebeeld, leuke woorden en teksten op affiches, krijtborden, banners… maar ook als decoratie van een kalender, een bullet journal, een leuk labeltje of gepersonaliseerde wenskaart. Op enthousiaste wijze leer je de verschillende soorten letters spotten om deze vervolgens uit te werken met diverse technieken van brushlettering en handlettering.

Sessie 1
Wie enkel wil proeven van deze nieuwe manier van schrijven en illustreren, en de basis wil leren, kan na een sessie al aardig wat mooie letters maken. Je leert de basisregels en past ze toe op verschillende letters, schreefletters en schreefloze letters, lus- of schrijfletters, kapitalen en fantasie-letters. Met een aantal handige tips en triks teken ook jij sierlijke letters, vlaggetjes en krullen. Na een enthousiaste schrijf- of beter gezegd tekensessie ga je naar huis met een 3-tal leuk versierde labeltjes en een hoofd vol fijne ideeën.
Sessie 2
Het smaakt beslist naar meer! In een tweede sessie werk je op een zelfgemaakte achtergrond in ecoline. Je leert leuke composities maken met woorden uit verschillende letterfamilies. Met een aantal interessante tips leer je de kneepjes van het handletteren! Leuke banners maken, passende versieringen en illustraties aanbrengen in je tekst lijken kinderspel. Met behulp van een gelpen breng je desgewenst wat kleur in je werk. Resultaat, een in het oog springende quote als decoratie aan je muur of versiering van je lievelingsmap, een eye-catcher voor een kinderkamer of passende spreuk in je keuken. Kortom, je haalt alles uit je pen!
Sessie 3
Krijg je er niet genoeg van dan kan je in een derde sessie aan de slag met de brushpen! Een ecolinestift die eindigt op een penseel. Wat die in haar mars heeft… Leer sierlijke brushletters maken en oefen tot je mooie woorden kan schrijven! Het maakt je teksten zoveel kleurrijker en vrolijker. Je leert je eigen trendy Bullet Journal maken, een leuk werkboek waar je met plezier alle to do’s en andere lijstjes in noteert! Voortaan doe je ‘Meer met letters’!

mee te brengen voor de eerste les: potlood, gom en fijne alcoholstift.
wat er voor de volgende lessen nodig is, wordt in de eerste les besproken.
kostprijs (zonder materiaal): 15 euro voor de 3 sessies, niet-leden: 18 euro
graag een bevestiging van je komst: defossez.patricia@gmail.com of 0474 360 754 (liefst een sms).

%d bloggers liken dit: