SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze namiddag en avond kon iedereen die dat wou meer informatie krijgen over het subsidiereglement waterpreventieve maatregelen of enkele demonstraties van waterpreventieve maatregelen tegen overstroming bekijken in CC Coloma.
2018-02-09-Infomoment-preventie-overstromingsschade_05
In het voorjaar van 2017 ging de gemeente samen met de VMM ook op zoek naar een aantal woningen waarvan de eigenaars of huurders een plan wilden laten opstellen om de woning beter te beschermen tegen wateroverlast. Vandaag was er voor deze deelnemers ook een persoonlijk moment om het verbetervoorstel  individueel te bespreken tijdens een terugkoppelmoment.
Een 100-tal woningen werden geselecteerd en gescreend door deskundigen (studiebureau HydroScan-Gorremans) om advies op maat uit te werken.
Door deze waterpreventieve maatregelen uit te voeren (vb. plaatsen van een waterschot, een pomp en/of terugslagklep), kan al heel wat leed voorkomen worden. De kans op wateroverlast is immers reëel in een hellend landschap en door de klimaatverandering.

Deze diashow vereist JavaScript.


Jos Speeckaert, schepen voor Waterbeheer: “Om de inwoners extra te stimuleren deze maatregelen uit te voeren, werd een gemeentelijk – en provinciaal subsidiereglement in het leven geroepen. Burgers kunnen, indien zij voldoen aan alle voorwaarden, tot 90% subsidies (75% van provincie Vlaams-Brabant en 15% van gemeente) ontvangen voor een totaal van max. 10 000 euro aan werken. De subsidie moet worden aangevraagd bij de provincie uiterlijk 1 jaar na de voltooiing van de werken.”

%d bloggers liken dit: