ZUUN: – Traditioneel gaan de kinderen van de parochie in zuun met Driekoningen zingen om een centje te verzamelen voor hun drie leeftijdgenootjes van de ‘Rainbow4kids’ primary school in Ukunda (Kenia), de school van juf Katrien, die jarenlang kleuterleidster in de Sint-Lutgardisschool is geweest.


Kinderen van de catechese zingen voor Rainbow4kids
Op het feest van Driekoningen, 6 januari, zijn een 19tal kinderen, die de catechese volgen in de drie parochies Ruisbroek, Negenmanneke en Zuun gaan zingen voor het project ‘Rainbow4kids’. Na een tweetal uurtjes kwamen ze terug en hadden 114 euro bijeen gezongen. Juf Katrien heeft dit geld reeds ontvangen en ze heeft laten weten, dat het zal gebruikt worden voor de aankoop van nieuwe leerboeken voor de school. Deze zijn heel dringend nodig omdat er vanaf dit schooljaar met een geheel nieuw leerplan is gestart, in alle scholen van Kenia.

Ook de kinderen van de Huppelhoek zingen
Het is al sinds 2010 dat de kinderen van de ‘Huppelhoek’ met Driekoningen zingen voor hun drie leeftijdgenootjes die schoollopen op de Rainbow4kids school in Ukunda (Kenia), waar juf Katrien de grote bezielster van is.
Ieder jaar is het de stille wens van zowel de kinderen als de meehelpende mama’s om ervoor te zorgen dat er ook deze keer genoeg geld wordt opgehaald om ons drietal weer een jaar lang op iedere schooldag een ontbijt en een warme lunch te kunnen aanbieden. Hier hebben we ieder jaar 345 euro voor nodig.
Dit jaar kregen we bij het begin reeds een omslag met daarin 95,29 euro. Dit bedrag stak in het mandje, waarin na de Kerstviering een bijdrage kon gestoken worden voor de gratis aangeboden drankjes.
De zeven koningen en koninginnen zongen het mooie bedrag bijeen van 355,01 euro. Dat maakte een mooi totaal van 450,30 euro. De kinderen danken al de lieve mensen die wat in de bussen gestoken hebben.
Tijdens de viering heeft Mama Rainbow (juf Katrien) de koningen aan de hand van een PowerPoint laten zien hoe de nieuwe peuterklas en kleuterspeelplaats er nu uit ziet. Vorig jaar had ze de kinderen verteld, dat de meer opbrengst zou gaan dienen voor de inrichting van de peuterklas en de aanleg van de kleuterspeelplaats. De meer opbrengst van dit jaar zal nu gebruikt worden voor de aanschaf van de verplichte nieuwe leerboeken.


Dank
(juf) Katrien Vermeersch – Mama Rainbow: “Lieve ‘Driekoningen zangers’ uit Zuun, via deze weg wil ik jullie hartelijk danken voor de ‘warme’ verwelkoming van de mensen in de kerk van Zuun op het feest van Driekoningen. En dat dit jaar reeds voor de negende keer.
Jullie hebben hierdoor de parochianen echt weer kunnen overtuigen om het schoolproject “Rainbow4kids” te blijven steunen.
Dankzij jullie inzet kunnen we jullie 3 Keniaanse kindjes, Husna; Dayznavel en Juma, weer de kans geven om naar onze school te komen. Ze gaan weer volop kunnen genieten van ons degelijk onderwijs, een gratis ontbijt en een gezond middagmaal.
Vanaf januari, bij de start van het nieuwe schooljaar, is er in alle scholen in Kenia een nieuw leerplan gestart. Het extra geld, gaan we dan ook heel dankbaar gebruiken om de noodzakelijke nieuwe schoolboeken te kopen.
Uit naam van het Belgisch en Keniaans Rainbow4kids team, zeg ik jullie oprecht: Asante sana = Dank u wel!”
2018-01-06-driekoningen-Zuun_08
Tekst: Wim Zeeuwe – Foto’s: Jan Morre – meer info: www.rainbow4kids.be