SINT-PIETERS-LEEUW:- Donderdag 14 december hielden enkele inspecteurs van de politiezone Zennevallei een verkeersactie op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters- Leeuw. De opzet was het aanpakken van bestuurders die onterecht gebruik maken van de bus strook. Tijdens de ochtendspits tussen 7 en 9 uur werden overtreders systematisch uit het verkeer gehaald en gewezen op de overtreding. Een boete van 58 euro zal nog volgen.


Met dergelijke acties wil de politiezone een duidelijk signaal geven aan de overtreders. Asociaal rijgedrag wordt niet getolereerd! Voor de weggebruikers die wel in regel zijn en dus de file doen, is het ook een krachtig signaal. In de toekomst zal de politiezone Zennevallei steeds vaker zulke controles uitvoeren, al kan de nadruk ook op een ander verkeer gerelateerde inbreuk liggen.
Vooral tijdens de wintermaanden is asociaal rijgedrag bijzonder gevaarlijk omwille van de staat van het wegdek. Er zal dan ook kordaat opgetreden worden tegen overtredende bestuurders.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

One comment

 1. Een goed initiatief en terecht !

  Het is asociaal en totaal respectloos om pertinent de busstrook te gebruiken als extra rijstrook om iedereen, die de wet wel respecteert, op deze manier in te halen.

  Ik zou bij deze ook een oproep willen doen aan de Politiediensten van Sint-Pieters-Leeuw om de inkomsten uit boetes drastisch te verhogen door regelmatig controle te houden op het blokkeren van het kruispunt ter hoogte van de uitrit van de parking van Shopping Pajot.

  De bestuurders op de Bergensesteenweg blokkeren constant het kruispunt waardoor de wagens die de parking van de Shopping Pajot willen verlaten richting Halle of de Sint-Stevensstraat, dit hoegenaamd bijna niet kunnen waardoor tevens aanzienlijke opstoppingen ontstaan op de parking zelf. Heel erg frustrerend voor de bezoekers van Shopping Pajot waardoor tevens een aantal mensen deze locatie vermijden en de winkels eronder lijden.

  KB 01/12/1975 1 DECEMBER 1975. – Koninklijk besluit houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg.

  Artikel 14.2 van de wegcode
  14.2. Zelfs indien verkeerslichten het toelaten, mag een bestuurder een kruispunt niet oprijden wanneer het verkeer zodanig belemmerd is dat hij waarschijnlijk op het kruispunt zou moeten stoppen en aldus het dwarsverkeer zou hinderen of beletten

Reacties zijn gesloten.