REGIO: – Zelf ervaren hoe het is om te (over)leven met een beperkt budget: daar gaat het om tijdens de Inleefweek Armoede van 21 tot en met 27 oktober 2017.
Verschillende gemeenten en organisaties uit Halle-Vilvoorde zetten samen hun schouders onder dit initiatief. Zo proberen ze om in aanloop naar 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, mensen bewust te maken van de armoedeproblematiek en het thema bespreekbaar te maken. Iedereen kan zich inschrijven: gezinnen, alleenstaanden, koppels, studenten, … !

2017-10-02-persvoorstelling-inleefweek-1
Waarom deze actie?
Een op de zeven inwoners van Halle-Vilvoorde wordt geboren in een kansarm gezin. “Als je een goed inkomen hebt, is het niet evident om je voor te stellen hoe het is om dagelijks te moeten knokken om de eindjes aan elkaar te knopen”, zegt Nele Timmermans van Archeduc. “Daarom slaan verschillende gemeenten, organisaties en verenigingen de handen in elkaar voor de Inleefweek Armoede Halle- Vilvoorde. Zo willen we mensen die in armoede leven een hart onder de riem steken én de problematiek bespreekbaar maken voor iedereen.”

2017-10-23-affiche-inleefweek-armoedeIedereen kan meedoen
Om levensecht te ervaren hoe het is om rond te komen met een beperkt budget, kan je meedoen aan de Inleefweek Armoede. Je leven kan zijn gewone gang gaan (werk, school, vrije tijd, …), maar je krijgt een beperkt budget en enkele realistische situaties voorgeschoteld. Aan jou om daar creatief mee om te gaan!

Al meer dan 75 gezinnen doen mee!
Alle inwoners van Halle-Vilvoorde kunnen deelnemen en ook daarbuiten. Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 75 gezinnen ingeschreven. Deelnemen is gratis!
Inschrijven kan op www.archeduc.be/inleefweek

De Inleefweek Armoede wordt georganiseerd door het Huis van het kind van Sint-Pieters- Leeuw, Halle & Ternat, OCMW Ternat, Halle & Sint-Pieters- Leeuw, Gemeente Ternat, Stad Halle, CAW/JAC Halle-Vilvoorde, Welzijnszorg, Logo Zenneland en Archeduc.
www.facebook.com/inleefweekarmoedehv