RSS

simultaanschaak in de Greunenond

09 Sep

RUISBROEK: – De Greunenond organiseerde vandaag in samenwerking met de Dworpse schaakkring een wedstrijd “simultaanschaak”.
2017-09-09-simultaanschaak-Greunenond_07
Bij het simultaanspel speelt een (meestal sterke) speler tegen alle andere aanwezige spelers.
De simultaanspeler wandelt langs de borden en doet aan ieder bord een zet. De tegenstanders krijgen per zet precies zo veel bedenktijd als de simultaanspeler nodig heeft om de kring rond te lopen. Als de simultaanspeler bij een bord aankomt, moet de tegenstander direct zijn zet uitvoeren, waarna de simultaanspeler een tegenzet doet en doorloopt naar het volgende bord. De ongelijke sterkte wordt dus gecompenseerd doordat de tegenstanders veel meer bedenktijd krijgen. Bovendien moet de meester onthouden wat er aan de diverse borden gaande is – als hij aan een van de borden een combinatie bedenkt, moet hij zich bij terugkeer herinneren wat hij bedacht had.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 
Reacties staat uit voor simultaanschaak in de Greunenond

Geplaatst door op september 9, 2017 in actualiteit, Ruisbroek, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: