RSS

Lancering Luierkast in Sint-Pieters-Leeuw

04 Sep

2017-09-04-luierkastSINT-PIETERS-LEEUW: – Huis van het Kind Halle en Sint-Pieters- Leeuw lanceren naar het voorbeeld van Beersel het project Luierkast in de strijd tegen kinderarmoede.

Aurelie Vannieuwenhuyze en Greet Timmermans, Huis van het Kind SPL: ‘Luiers zijn een grote kost in het budget van jonge ouders, dus zeker ook voor gezinnen in armoede.Met dit project willen we deze gezinnen ondersteunen.
De Luierkast zamelt vanaf nu overschotjes ongebruikte luiers in. Het is een gekend fenomeen: de baby of peuter is ineens een bepaalde maat luiers ontgroeid en ouders zitten met een restje. Vanaf nu kunnen ouders hun luierrestjes deponeren in een luierkast op één van de verschillende inzamelpunten. De luiers worden door de verpleegkundigen van Kind & Gezin verdeeld aan ouders die het financieel moeilijk hebben.
2017-09-04-luierkast-2We willen ook een oproep lanceren aan alle ouders: heeft u luieroverschotjes? Breng ze naar één van de inzamelpunten van de Luierkast in Beersel, Halle of Sint-Pieters- Leeuw. U kan deze herkennen aan bovenstaand logo en foto.’
Voor meer informatie kan u contact opnemen met de Huizen van het Kind.
Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende lokale organisaties die gezinnen ondersteunen op drie vlakken: opvoeding, ontmoeten en gezondheid. Bestrijding van kinderarmoede is een aandachtspunt van elk Huis van het Kind.

Huis van het kind Sint-Pieters- Leeuw: huisvanhetkind@sint-pieters- leeuw.be, 02/371 06 52

 
Reacties staat uit voor Lancering Luierkast in Sint-Pieters-Leeuw

Geplaatst door op september 4, 2017 in actualitiet, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags:

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: