SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL: Op zondag 7 mei 2017 van 08.00 to 15.00 uur organiseert wandelclub Sint-Pieters-Leeuw (4028) haar “33e Lewe-tocht” 5-11-17-20-21-27-30-36 km.


De jaarlijkse lentetocht start dit jaar opnieuw vanuit Huizingen, een deelgemeente van Beersel, in de Groene Gordel rond de hoofdstad en meer bepaald in de Zennevallei.

De wandelaars van de 5 km blijven in het Provinciedomein en kunnen genieten van al het moois dat dit park te bieden heeft.

Vanaf 11 km wandel je naar de controlepost van Dworp langs glooiende en kronkelende paadjes door het Krabbos en langs de Kapittelbeek. Na de controle keer je terug naar de startzaal via het Provinciedomein door de Solheide en langs de Molenbeek met zijn oevers vol geurende daslook. Deze lus van 11 km gebruiken wij als basisomloop voor de langere afstanden. In de controlepost van Dworp hebben de wandelaars de keuze uit 3 lussen met eigen accenten en karakter:

– Lus van 6 km naar de “Solheide” richting Alsemberg. Wandelen langs landelijke en glooiende wegen door de Elsemheide. De terugweg loopt langs de vallei van de Molenbeek via de “Herisemmolen”. De lus heeft een Zuid-Amerikaans tintje door de inplanting van een Alpacaboerderij langs het parcours. Mits een beetje geluk kan je onderweg lama’s en vicugnas bewonderen. Totaal: 17 km.

– Lus van 9 km naar Zevenbronnen. Wandelen door het Molenveld, de Rilroheide, de Grootheide naar de bossen rond de vijvers van “Zevenbronnen” in Sint-Genesius-Rode en terug naar Dworp langs de oevers van de Zevenbronnenbeek en de Molenbeek. Totaal: 20 km.

– Lus van 10 km naar het Hallerbos, onze jaarlijkse klasssieker. Wandelen langs het Vroenenbos, het Keldergat en Dries naar het hartje van het Hallerbos met zijn tapijten van geurende wilde hyacinten, tot zover het oog reikt. Terugkeer naar de controlepost via het Tranendal, de Kruisberg en langs de oevers van de Kapittelbeek. Totaal: 21 km.

De combinatie van deze 3 lussen onderling biedt de wandelaar nog de mogelijkheid om zijn wandeling uit te breiden tot een parkoers van 27 – 30 of 36 km.

De mooiste plekjes van de omgeving zijn verwerkt tot een harmonisch geheel, waar elke wandelaar en natuurliefhebber enthousiast terugkeert.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder