SINT-PIETERS-LEEUW: – Eric Delnest nam op zaterdag samen met zijn ploegmaat Simon Lurkin deel aan de VW Fun Open Race. De race vond plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. Met hun Volkswagen Fun Cup EVO 2 finishten ze, ondanks de slechts weersomstandigheden, op een derde plaats in hun categorie. In het algemeen klassement strandden ze daardoor op een dertiende stek.


2017-04-25-Delnest-EricEric Delnest: “Toen ik s ’morgens vroeg aan het circuit toekwam wist ik dat het moeilijk ging worden. Er was aanhoudende regen en het was vrij koud. Ik moest voor het eerst met een Funcup rijden en had er totaal geen ervaring mee. Ook deze moeilijke condities waren nieuw voor mij op Spa-Francorchamps. Ik heb wel de ervaring van de 24 uren van Zolder verleden jaar, maar op Spa-Francorchamps is er veel meer snelheid. Daarenboven is de Funcup EVO2 een van de traagste wagen van het plateau. De startplaats werd verloot. We kregen de 3 e plaats in een vliegende start.
De start gebeurde vlekkeloos met heel veel respect tussen de deelnemers. De wagen bleek snel moeilijk te beheersen. Het was meer glijden dan rijden. Ook de andere deelnemers hadden moeilijk. Toch slaagde ik erin de wagen rijdend te houden behoudens een paar keer wat te wijd te gaan.Na anderhalf uur race droogde de rijlijn op . Mijn stint was ten einde en ik gaf de wagen over aan mijn teamgenoot die de race uitreed. We werden 3 e in de klasse biplace en 13 e algemeen. Het was leuk om deze ervaring te mogen opdoen en alsnog een podiumplaats in de wacht te mogen slepen.

Meer info op www.ericdelnest.be

%d bloggers liken dit: