RSS

Sint-Pieters-Leeuw zet tijdens het Afrikafilmfestival de problematiek van de kindhuwelijken in de kijker

14 Apr

2017-04-24-flyer_afrika-filmfestival_VlezenbeekVLEZENBEEK: – Reeds voor de derde maal neemt de gemeente Sint-Pieters-Leeuw deel aan het Afrikafilmfestival. De gemeente koos dit jaar voor de film “DIFRET” uit Ethiopië, die het verhaal vertelt van de 14-jarige Hirut.

Hirut wordt op weg van school naar huis door enkele mannen te paard plots vastgegrepen en meegenomen. Volgens een eeuwenoude traditie moet een man de vrouw waarmee hij wil trouwen ontvoeren. Hirut probeert te ontsnappen maar schiet per ongeluk haar toekomstige echtgenoot neer. Beschuldigd van moord krijgt ze de hulp van een jonge advocate die opkomt voor de rechten van de vrouw in Ethiopië. Hun strijd tegen het onrecht begint, maar kunnen ze één van de meest gangbare gebruiken van Ethiopië wel bestrijden?

Net als in de vorige edities wordt dit opnieuw een prent die een beklijvende indruk zal nalaten.

Iedereen welkom op maandag 24 april 2017 om 19.30 uur in OC De Merselborre, Schaliestraat 2, Vlezenbeek.
Ticket € 3. Vertoning om 20 uur.

 
Reacties staat uit voor Sint-Pieters-Leeuw zet tijdens het Afrikafilmfestival de problematiek van de kindhuwelijken in de kijker

Geplaatst door op april 14, 2017 in agenda, film, Sint-Pieters-Leeuw, Vlezenbeek

 

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: