SINT-PIETERS-LEEUW: – Om de twee jaar reikt het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw een cultuurprijs uit, een blijk van erkenning van het culturele belang van een inwoner. Dit jaar werd Georges Luypaart als laureaat voorgedragen door de cultuurraad.
2017-03-23-cultuurprijs_Georges_Luypaert_01
Heel wat Leeuwenaren kennen Georges als zaakvoerder van bouwonderneming Georges Luypaert BVBA. Naast zijn professionele carrière had hij veel aandacht voor de ondersteuning van het sociaal culturele verenigingsleven in Sint-Pieters-Leeuw.

Hubert Avaux, voorzitter Cultuurraad: ” Bij de cultuurraad werd Georges  Luypaert voorgedragen door de fanfare Sint-Cecilia. We kozen voor Georges om zijn 32 jaar ondersteuning, ja sponsoring, van vele culturele en sportieve Leeuwse verenigingen.We kunnen eigenlijk nooit schatten wat zijn schenkingen opgebracht hebben aan de maatschappij. Georges maakte geen onderscheid tussen de sociale en culturele verenigingen als ze bij hem aanklopten. Je zou samengevat kunnen zeggen dat hij aan ethisch, sociaal cultureel ondernemen deed.

laureaat, Georges Luypaert: “Ik ben zeer tevreden, ik had dit nooit verwacht. Dit doet me persoonlijk enorm veel plezier.
Het is vroeger allemaal heel spontaan ontstaan en gegroeid. Het komt eigenlijk automatisch. Je werd gevraagd om te sponsoren, je zegt ja en zo kwamen er nog verenigingen bij. Ik heb me wel beperkt tot Sint-Pieters-Leeuw.
Ik ben ook zeer blij met het kunstwerk dat ik ontvang van Rik Moriau ‘De stoere Brabanders’, ik hou veel van paarden, het is een geslaagd werk.”

Vrijdagavond wordt de cultuurprijs, met een werk van kunstenaar Rik Moriau, officieel overhandigd in de Merselborre in Vlezenbeek in het bijzijn van 170 genodigden. De academische zitting wordt opgeluisterd door een muzikaal optreden van Rick De Leeuw en Jan Hautekiet, een organisatie van cultuurcentrum Coloma.

Jan Desmeth, schepen voor Cultuur : “Vanuit het gemeentebestuur sluiten wij ons graag aan bij de voordracht, die wij vanuit de cultuurraad ontvingen. Georges Luypaert heeft met zijn indirecte steun veel mogelijk gemaakt en het verenigingsleven in onze gemeente 32 jaar ondersteund. Wij maken van deze 2-jaarlijkse uitreiking ook graag gebruik om er een feest voor het socio-culturele verenigingsleven van te maken. Vrijdagavond willen we al deze betrokken en sociaal geëngageerde inwoners bedanken met een optreden van Hautekiet en De Leeuw. Nadien volgt het Bourgondische luik met een gezellige breugheliaanse tafel.
2017-03-23-cultuurprijs_Georges_Luypaert_02

2 comments

  1. Een dikke proficiat met deze “Leeuwse cultuurprijs” We zijn fier op jou broer. Jou motivatie van werken en doorzettingsvermogen heeft je zover gebracht.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: