ALCOHOLCONTROLE-PolitieZENNEVALLEI: – Tijdens verschillende controles het afgelopen weekend van 10,11 en 12 maart werden door de politiezone Zennevallei in totaal meer dan duizend bestuurders gecontroleerd. Van de 1078 gecontroleerde bestuurders bliezen 1045 bestuurders safe. Dat is net geen 97 %.

Goed nieuws dus. 31 onder hen echter stuurden wel onder invloed. 17 bestuurders bevonden zich in de alarmfase (0,5 – 0,8 promille) en 14 personen legden een positieve ademanalyse af (boven de 0,8 promille). Zes bestuurders moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren. Daarnaast werden er nog eens twee bestuurders betrapt op het gebruik van drugs.

Zin in een glaasje?
Ben je ook van plan om uit te gaan en een glaasje alcohol te drinken? Zoek een Bob of maak vooraf goede afspraken met vrienden, familie of kennissen. Maar neem het stuur in ieder geval niet in eigen handen.

%d bloggers liken dit: