VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant lanceert haar nieuwe vrijwilligerscampagne ‘300 euro voor je gouden feesttip’. Ze geeft 300 euro aan vrijwilligersorganisaties die andere vrijwilligers inspireren met gouden feesttips.
2017-03-07-gouden-feesttip
Vrijwilligerswerk is in onze samenleving onbetaalbaar en van onschatbaar belang’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. ‘Geen buurtfeesten, wafelenbak en wandelzoektochten zonder vrijwilligers. Ze hebben schitterende ideeën om mensen in de buurt warm te maken voor een activiteit, om een creatieve kinderanimatie uit te werken of om op een slimme manier afval te beperken op een feest’.

2017-03-07-feesttipInspireren met feesttips voor de 10de verjaardag van de vrijwilligersverzekering
Met de nieuwe campagne wil de provincie Vlaams-Brabant alle tips om er een echt feest van te maken in de kijker zetten en belonen. Ze gaat op zoek naar vrijwilligersorganisaties die andere vrijwilligers kunnen inspireren met gouden feesttips. Zij ontvangen een cheque van 300 euro en een platform om hun ideeën te delen op een groot vrijwilligersfeest op 10 juni.
Meedoen kan men door de feesttips in te dienen op www.vlaamsbrabant.be/wedstrijd
Dat kan tot 18 april 2017.
Op 10 juni viert de provincie ook de 10de verjaardag van de gratis vrijwilligersverzekering in het Provinciehuis in Leuven.

Provincie ondersteunt vrijwilligers
De provincie Vlaams-Brabant stimuleert en ondersteunt het vrijwilligerswerk op verschillende manieren. Zo biedt ze een gratis vrijwilligersverzekering voor organisaties. Op www.vrijwilligerswerk.be, dé vacaturebank voor vrijwilligers, kunnen organisaties op zoek naar vrijwilligers en omgekeerd. ‘Het vrijwilligerswerk is onschatbaar en onbetaalbaar. Mensen die zich belangeloos inzetten zorgen voor een warmere samenleving. Zij verdienen onze steun’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

2017-03-07-vrijwilligersverzekeringenGratis vrijwilligersverzekering
De provincie Vlaams-Brabant biedt een gratis vrijwilligersverzekering aan waarmee organisaties hun vrijwilligers kunnen verzekeren. Deze verzekering heeft zijn doel niet gemist en groeide de voorbije jaren het sterkst in Vlaams-Brabant. In 2016 zijn er 2.511 organisaties met een vrijwilligersverzekering.
De verzekering wordt gepromoot via de gemeentelijke vrijwilligersloketten. De provincie ondersteunt deze loketten en stimuleert elke gemeente actief om een vrijwilligersloket op te richten waar burgers terecht kunnen met hun vragen over het vrijwilligerswerk.

Steunpunt vrijwilligerswerk: helpdesk voor vragen over vrijwilligerswerk
Bij het Steunpunt vrijwilligerswerk kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties dagelijks terecht met vragen over rechten, de wet, de forfaitaire vergoeding, werven en vorming van vrijwilligers, de website vrijwilligers, vacatures en materiaal over vrijwilligerswerk.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/vrijwilligersfeest

%d bloggers liken dit: