RSS

Zenne en Zoniën fotowedstrijd – origineel waardevol erfgoed

09 Feb

zenne-en-zonien_logoZENNEVALLEI: Streekvereniging Zenne en Zoniën organiseert een fotowedstrijd rond “origineel waardevol erfgoed”.

Erfgoed, dat is voor ons alles wat de moeite waard is om bewaard te blijven. In een land waarin verstedelijking nooit vlugger verliep dan nu, moet veel beschermd worden en nog meer bewaard blijven. Foto’s kunnen helpen bij waarde, waardering, bewaring. Daarvan is Streekvereniging Zenne en Zoniën overtuigd.

Voorzitter Roger Swalens legt uit wat de bedoeling van zijn vereniging is, met het nieuwe initiatief:“We schrijven een wat bijzondere fotowedstrijd uit. Daarbij nodigen we je uit om zelf origineel waardevol erfgoed ’op de gevoelige plaat’ vast te leggen. Want beelden helpen bewaren.

Natuurlandschappen, dorpsgezichten, merkwaardige gebouwen of hun kleinere details, trage wegen horen er bij. Wij vragen je om ze op een originele manier in beeld te brengen, zodat hun waarde in het oog springt en onze waardering ervoor toeneemt. Je mag één enkele foto maken, maar ook een reeks rond hetzelfde thema of onderwerp. Je werkingsgebied is de streek tussen Zenne en Zoniën, meer bepaald Beersel, Drogenbos, Linkebeek, Halle, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

We hebben geen vaste regels of ingewikkeld reglement. Zend gewoon je werk in een goed digitaal fotoformaat naar zenzofoto@gmail.com. Vermeld je voornaam en naam, mailadres en de plaats en datum van je opname(s). Je inzending wordt beoordeeld door een jury van onze vereniging die is aangevuld met professionele fotografen.

Wanneer inzenden?
“Je mag continu inzenden tussen 1 maart en 30 november 2017. Aan het einde van elke maand kiezen we een of meer maandfavorieten. Uit de maandfavorieten, die alleszins een prijs krijgen, worden de eindwinnaar(s) gekozen in de loop van december 2017.

Wat win je er mee?
Een leuke prijs voor alle eindwinnaars en een attentie voor elke deelnemer. Je levert tegelijk een mooie bijdrage in onze inzet om het Erfgoed in onze streek te bewaren en op te waarderen. Je foto wordt eventueel gebruikt in ons tijdschrift “De Zevende Kracht”, op onze webstek en/of in één van onze nieuwsbrieven. Dit alles met jouw goedkeuring vooraf en met of zonder vermelding van je naam.”

Meer info: http://zevendekracht.blogspot.be/

 
Reacties staat uit voor Zenne en Zoniën fotowedstrijd – origineel waardevol erfgoed

Geplaatst door op februari 9, 2017 in agenda, erfgoed, Sint-Pieters-Leeuw, Zennevallei

 

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: