2016-02-15-gemeenschapswacht_honden_poep_actie
archieffoto

ZENNEVALLEI / SINT-PIETERS-LEEUW: -De intercommunale Haviland gaat de politiezones AMOW, Grimbergen en Zennevallei helpen bij het beboeten van foutparkeerders. Haviland heeft sinds dit jaar daarvoor een sanctionerend ambtenaar in dienst die de administratieve rompslomp van politie en parket overneemt.

Sinds 1 januari 2017 treedt de sanctionerend ambtenaar  van Haviland op voor de politiezones AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel),Grimbergen en Zennevallei (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw). Dit betekent dat haviland de inbreuken op stilstaan en parkeren, die sinds het begin van het jaar begaan worden, via de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) beboet.

Politie en vaststellende ambtenaren staan in voor de vaststelling van dergelijke inbreuken. Zij maken deze over aan de sanctionerend ambtenaar van Haviland, die de effectieve boete oplegt en het dossier verder afhandelt. Dit betekent een administratieve ontlasting voor de politie en het parket, waardoor er meer capaciteit voor andere taken vrijkomt.

%d bloggers liken dit: