RSS

Values Media uit Sint-Pieters-Leeuw lanceert crowdfundingplatform voor non-profit in België en Nederland

10 Jan

2017-01-10-values-mediaSINT-PIETERS-LEEUW: – Het mediabedrijf Values Media, dat gevestigd is in Bedrijvencentrum Zennevallei gelegen aan de Bergensesteenweg 709 bus 8 te Sint-Pieters-Leeuw, lanceert in samenwerking met Crowd Angels het nieuwe crowdfunding-platform www.valuescrowdfunding.org.
Deze website maakt deel uit van het medianetwerk dat Values Media in 2017 zal uitrollen voor non-profitorganisaties in België en Nederland. Values Crowdfunding mikt op crowdfundingprojecten die te maken hebben met erfgoed, cultuur, welzijn en NGO’s.

2017-01-10-Values-Media_bedrijvencentrum Zennevallei.jpgValues Crowdfunding is het eerste kanaal van het nieuwe medianetwerk dat Values Media in de loop van 2017 zal uitrollen voor de non-profit in België en Nederland.

Johan Vencken, Values Media BVBA:”De TV-zender wordt samen met het online magazine de draaischijf van het mediaplatform. We willen de zender lanceren in het voorjaar 2017. Hiervoor zijn de gesprekken met Telenet, voor een plaatsje op de kabel, aan de gang. We starten de zender met ongeveer 4 uur televisie per dag. Alle programma’s zullen ook online te bekijken zijn en extra omkaderd worden in het online magazine van ValuesTV.

Values Media (www.valuestv.org) komt tegemoet aan twee belangrijke noden van non-profitorganisaties: het opbouwen en behouden van naambekendheid en het bereiken van een nieuw publiek. Vandaag bieden de bestaande media amper context waar non-profitorganisaties een geïnteresseerd publiek kunnen bereiken en vice versa.

Values Media werd op 1 juli 2015 opgericht door Johan Vencken en Johan De Neef.

Johan Vencken, Values Media BVBA:”De beslissing om ValuesTV op te starten kwam er na gesprekken met tal van non-profitorganisaties die alle met dezelfde noden kampen: ze hebben te weinig naambekendheid en kunnen maar moeilijk een nieuw (en jonger) publiek bereiken. Ook zij krijgen moeilijk een forum in de traditionele massamedia zoals tv en kranten. Ze missen een (massa)medium waar ze hun verhaal en/of boodschap aan een geïnteresseerd publiek kunnen vertellen.Verschillende non-profit organisaties dromen van een eigen tv-kanaal, maar de middelen ontbreken om die droom te verwezenlijken.
Een laatste ingeving gaf de uiteindelijke doorslag. De non-profitsector in Vlaanderen is groot en bereikt alles samen een ruim publiek. Als we de hele non-profitsector nu eens met één tv-kanaal zouden kunnen bedienen, een zender met waarden als rode draad. Een zender waar de non-profitsector zijn verhaal en boodschap kan vertellen. En waar het geïnteresseerde publiek deze inhoud en boodschappen kan vinden. Een neutraal project kan de problemen voorkomen, die verschillende aparte zenders zouden ondervinden indien ze zelf met een zender zouden starten.
Onder het motto “samen sterk” nam Values Media in maart 2016 het initiatief tot de oprichting van een tv-zender voor de non-profitsector in Vlaanderen. Met als rode draad de waardegedrevenheid die non-profitorganisaties met elkaar verbindt, ongeacht hun activiteit, was de naam snel gekozen: Values TV met als basisthema’s: cultuur, erfgoed, toerisme, zingeving, NGO’s, welzijn en zorg en spiritualiteit.

 
Reacties staat uit voor Values Media uit Sint-Pieters-Leeuw lanceert crowdfundingplatform voor non-profit in België en Nederland

Geplaatst door op januari 10, 2017 in actualiteit, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags:

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: