ALCOHOLCONTROLE-politie_PZ-ZennevalleiZENNEVALLEI: – Vorige week had de lokale politiezennevallei via de media laten weten dat er alcoholcontroles zouden gehouden worden.
Op verschillende plaatsen in Halle werden er op 17 en 18 september alcoholcontroles gehouden door de politiezone Zennevallei.

De eerste had plaats op zaterdagmiddag op de Brusselsesteenweg en later op de avond op de Nijvelsesteenweg.
Ook zondag hadden er controles plaats vanaf de namiddag op de Bergensesteenweg in Halle en later op de avond op de Auguste Demaeghtlaan.

In totaal werden 547 personen gecontroleerd. 16 personen bliezen positief en 6 personen alarm. Van de 16 bestuurders die positief bliezen werden er 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Verder stelde de politie nog 19 overtredingen vast op het niet of verkeerd dragen van de gordel. Ook drie personen reden zonder rijbewijs en 7 personen reden met een niet-gekeurd voertuig.

Een persoon probeerde tijdens de controle nog te vluchten, maar werd onmiddellijk achterna gereden door de motorrijders. Wat verderop kon hij worden gevat. De man was duidelijk onder invloed en had niet minder dan 2.19 promille in het bloed.

%d bloggers liken dit: