2016-09-15-cotedorHALLE: – Chocoladefabrikant Barry Callebaut kondigt intentie aan om de chocoladefabriek van Mondelēz International in Halle over te nemen en te integreren in zijn productienetwerk. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.   Langetermijnovereenkomst om een bijkomende 30 000 ton vloeibare chocolade per jaar te leveren ● Barry Callebaut versterkt zijn capaciteit in de snel groeiende markt voor Belgische kwaliteitschocolade

Bepaalde consumentenproducten die vandaag in Halle worden geproduceerd voor Mondelēz International, zouden door Barry Callebaut worden geproduceerd onder een dienstenovereenkomst.
De transactie zou Barry Callebaut toelaten om beter in te spelen op opportuniteiten in het snel groeiende segment van ‘Made in Belgium’ kwaliteitschocolade en vullingen.

CEO Antoine de Saint-Affrique licht toe: “Het is een uitstekende opportuniteit voor Barry Callebaut om onze positie als wereldwijde strategische leverancier voor Mondelēz International te versterken. Bovendien laat het ons toe om onze productiecapaciteit op te trekken voor Belgische kwaliteitschocolade, een noodzaak om de groei te ondersteunen die we merken bij onze klanten in de segmenten ‘Food Manufacturers’ en ‘Gourmet & Specialties’. Deze overeenkomst toont aan dat wij in België blijven investeren, en het is tegelijk een bewijs van de uitstekende reputatie van Belgische chocolade over de hele wereld.”

Naar verwachting zal de transactie afgerond zijn tegen eind December 2016, na het beëindigen van het consultatieprocess met de ondernemingsraad De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden. Beide partijen zijn overeengekomen om geen financiële details bekend te maken rondom de overname.

UPDATE vrijdag 16/09/2016:
Tijdens de ondernemingsraad vrijdagmiddag specifieerde de directie van Mondelez International dat ze ten laatste tegen eind 2019 de eigen productie van Chokotoffs en dergelijke uit de site van Halle zal weghalen. Hierdoor zal er in Halle enkel nog de basisproductie van vloeibare chocolade overblijven. Barry Callebaut heeft zich weliswaar geëngageerd om deze gedurende 10 jaar nog voor Mondelez te blijven produceren. Maar daarvoor zijn slechts 15 werknemers nodig, dat meldt de christelijke vakbond (ACV). Vandaag werken er bij Côte d’Or in Halle 338 mensen. ” Omdat het de verwachting is dat Mondelez de productie van de Chokotoffs en dergelijke naar het buitenland zal verhuizen rijst de vraag of Callebaut voor vervangende tewerkstelling zal kunnen zorgen. Mijn contacten met de vakbonden in dat bedrijf en ervaringen met eerdere soortgelijke overnames van Callebaut in Dijon, stemmen mij pessimistisch“, aldus vakbondssecretaris Luc De Bast (ACV).

Ook de bediendenvakbonden stellen zich vragen. “Tijdens de ondernemingsraad is vrijdag bekendgemaakt dat een 30-tal niet-productiegebonden bedienden voor Mondelez zullen moeten blijven werken. Zij verhuizen na nieuwjaar naar een andere locatie.”

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: