2016-05-21-affiche_starttobeeZUUN: – KWB Zuun organiseert op zaterdag 21 mei 2016 een bijzondere workshop om 14u in het KWB Zuun lokaal “Trapken Af”, Arthur Quintusstraat 22 te Sint-Pieters-Leeuw.
Tijdens ‘Start to Bee’ – een knutselactiviteit voor jong en oud – maak je zelf een bijenhotel.

Dat is niet alleen leuk, maar ook nuttig voor onze planeet. Bijen zorgen immers voor de bevruchting van maar liefst 70 procent van alle bloeiende planten. Ook voor een groot deel van onze voedselplanten zijn er bijen nodig: zo’n 30 procent van de landbouwgewassen, wereldwijd, hebben bijen nodig om vruchten en zaden te vormen. Bijen hebben het, vooral door toedoen van de mens, de laatste jaren steeds moeilijker om te overleven. Als we in de toekomst nog appels, aardbeien en kersen willen eten, de lavendel nog ruiken en bloemen in onze tuin hebben, moeten we de bijen een beetje helpen. Dat kan door een bijenhotel aan je woning of in je tuin op te hangen. De bijen plaatsen dan een bolletje stuifmeel in één van de gaatjes in je bijenhotel. Hierop leggen ze een eitje dat zich het volgende jaar ontpopt tot een volwassen insect.
In de knutselsessie ‘Start to Bee’ maak je met natuurlijke materialen een bijenhotel. Tijdens de activiteit kom je ook meer te weten hoe je tuin of buurt kan inrichten als een ‘bijvriendelijke’ tuin.

Wenst u graag deel te nemen aan het samenstellen van dit insectenhotel, gelieve dan in te schrijven aan de hand van een eenvoudige mail naar kwb.zuun@telenet.be en dit uiterlijk tot 15 mei. De deelname is gratis. Kinderen dienen vergezeld te zijn van een volwassene. Een hapje en een drankje worden voorzien.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder