2016-05-11-klassiekPAJOTTENLAND / SINT-LAUREINS-BERCHEM : – De vierde editie van het festival ‘Weg van Klassiek’ komt met rasse schreden dichterbij. Noteer alvast 26 tot 28 augustus 2016 in uw agenda en maak gebruik van de voorinschrijving om zeker te zijn van een plaats.

Festival Weg van Klassiek pakt voor zijn 4de editie uit met een centrale gast van formaat: pianist Julien Libeer. Libeer gooit hoge ogen op de Europese concertpodia en in de media – tot in een eigen programma op Canvas toe. Van 26 tot 28 augustus 2016 verkent hij met ons de muzikale horizonten van Dilbeek, Gaasbeek en Sint-Laureins-Berchem. Want bij Weg van Klassiek is het landschap van het Pajottenland en de Zennevallei nooit ver weg.

De eerste twee nachten dwalen we tastend rond in gezelschap van nachtdieren. De derde dag ontwaken we op klaarlichte dag in een zinderend landschap. Dat alles in het gezelschap van Le Grand Meaulnes, de held van Alain-Fournier.

Maak gebruik van de voorintekening!
De ticketverkoop van Weg van Klassiek start officieel pas vanaf 11 juni, via cc Westrand.
Wil u zeker zijn van uw Festivalpakket? Stuur dan meteen – en zeker voor 31 mei – een mailtje naar info@wegvanklassiek.be met uw contactgegevens en het aantal personen.
Bij de start van de ticketverkoop wordt uw reservatie dan bevestigd en krijgt u een betalingsaanvraag.

kerk_Oudenaken_Sint-Laureins-berchemZondag 28 augustus 2016 – Sint-Laureins-Berchem en Oudenaken
Zondagvoormiddag. Het landschap in Oudenaken is een topgebied van Wandelnetwerk Pajottenland. Bruegel trekt z’n wandelschoenen aan. We volgen de wandelknooppunten langs akkers die bol staan van vruchtbaarheid. Zowel mensen als natuur hebben hun verhalen en gebruiken gegoten in de mal van dit landschap. Het ruisen van een knotwilg en de zang van akkervogels scherpen je gehoor aan.

9.30 Wandeling in Sint-Laureins-Berchem en Oudenaken
11.00 Sint-Laureins-Berchem, Kerk
Julien Libeer, piano
Elodie Vignon, piano
Gabriel Fauré, Dolly Suite, op. 56*
Maurice Ravel, Valses Nobles et Sentimentales
Claude Debussy, Etudes*
Georges Bizet, Jeux d’enfants*
* selectieJulien Libeer en Elodie Vignon verkennen het repertoire voor pianoduo. In Dolly Suite van Gabriel Fauré en Jeux d’enfants van Georges Bizet gaan ze de kinderlijke toer op. We walsen verder met Maurice Ravel, om uit te komen bij het serieuzere werk: de Etudes van Claude Debussy.
12.00 Aperitief bij de Molenborre

Weg van Klassiek 2016 is een organisatie van cc Westrand, Kasteel van Gaasbeek, Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei, Vlabra’ccent Regio Pajottenland-Zennevallei en Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, m.m.v. Gemeente Lennik en vzw Servais.

%d bloggers liken dit: