2008-10-02-gordelcampagneVLAAMS-BRABANT:- Politiediensten in Vlaams-Brabant voeren in maart controles uit op het dragen van de gordel in de wagen.

‘De campagne ‘Bij mij ben je veilig’ wil de Vlaams-Brabanders op een positieve wijze overtuigen om in alle omstandigheden de gordel te dragen in de auto. In 2012 droeg 86,7% van de Vlaams-Brabantse bestuurders en 84,2% van de passagiers voorin de gordel. Uit de ongevalsanalyses van het Belgisch Instituut voor de Verkeerveiligheid blijkt dat er bij één dodelijk ongeval op drie er maar één weggebruiker betrokken is. De gordel biedt ook een goede bescherming bij deze eenzijdige ongevallen, waar de chauffeur vaak de controle over het voertuig verliest’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.
Er zijn ook heel wat goede redenen om zo’n gordel te dragen. Hij beschermt de inzittenden in een verkeersongeval. Want zelfs een botsing aan bijvoorbeeld 20 km/u kan zonder gordel dodelijk zijn.
Wie de gordel niet draagt, kan een onmiddellijke inning krijgen van 110 euro. Wie het kinderzitje in de wagen niet of niet correct gebruik, kan een onmiddellijke inning krijgen van 165 euro.
Meer info: http://www.vlaamsbrabant.be/gordelcampagne

%d bloggers liken dit: