2016-02-24-twitter-nmbsRUISBROEK: – In het station van Ruisbroek is volgens de NMBS een trein beschoten.

Het is niet duidelijk waarmee de trein, die reed tussen Leuven en ‘s-Gravenbrakel, vanop het perron van het station van Ruisbroek rond 18.55 uur beschoten werd, maar de NMBS spreekt van “projectielen”. De politie is momenteel ter plaatse om het voorval te onderzoeken.
Het treinverkeer is intussen hernomen, de beschoten trein is tot stilstand gebracht in Halle. Daar moesten de 160 passagiers ook het voertuig verlaten.

2016-02-24-station-Ruisbroek_avond
station Ruisbroek

UPDATE: – Normale toestand hersteld. Vertragingen blijven mogelijk.

UPDATE 2:- De politie heeft het treinstel in Halle onderzocht. Er zouden meerdere kogelinslagen zijn. Eén in een ruit die verbrijzeld werd door de inslag, één in een deur, en twee verderop in het rijtuig. Vermoedelijk werd een wapen van licht kaliber gebruikt. De Spoorwegpolitie voert een onderzoek.
Ook het parket Halle-Vilvoorde is intussen op de hoogte gebracht. Dat meldt de persdienst van de federale politie. Verschillende getuigen worden verhoord.

UPDATE 3:-De getroffen trein werd verplaatst naar een depot in Schaarbeek voor verder onderzoek.
Een ballistisch expert zal donderdagochtend wellicht meer duidelijkheid scheppen“, meldt parketwoordvoerster Carol Vercarre: “Er vielen geen gewonden, wel was één iemand die aan het verbrijzelde raam zat in shock. Van de daders is voorlopig geen spoor.”


2015-09-25-bewakingscameras-station-Ruisbroek_06UPDATE 25/02/16: – De trein die gisteravond in het station van Ruisbroek geraakt werd door projectielen, is vermoedelijk beschoten met een luchtdrukwapen en niet met een vuurwapen.
Dat is alvast de voorlopige conclusie van de ballistisch deskundige van het parket Halle-Vilvoorde. “Aangezien er geen projectielen gevonden zijn, kan hij dit echter niet met zekerheid bevestigen“, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. ” Men zal ook de camerabeelden van aan de buurt van het station bekijken.
De dader of daders kunnen veroordeeld worden voor kwaadwillige belemmering van het verkeer.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: