SINT-PIETERS-LEEUW: – Maandag 15u07: –  In Sint-Pieters-Leeuw is de Bergensesteenweg (N6) in beide richtingen afgesloten vanaf het kruispunt met de Europalaan tot aan het kruispunt met de Alsembergsesteenweg. Dit ten gevolge van een gaslek in een middendrukleiding. De medewerkers van de gasmaatschappij zijn ter plaatse om de situatie te onderzoeken.
2016-02-15-galek-Bergensesteenweg_04
Commissaris Christian Steens, politiezone Zennevallei: “De afsluiting kan voor enkele uren zijn en mogelijk problemen geven bij de avondspits.”

UPDATE 15u35: – Enkele woningen werden preventief ontruimd.

UPDATE 16.00 uur: Het gaslek bevindt zich aan de kruising van de Tobie Swalusstraat met de Bergensesteenweg.
Eandis ondervindt ook moeite om het lek te dichten maar hoopt het lek nu binnen het half uur dicht te krijgen. Daarna zal men meteen beginnen met de definitieve herstellingen.

UPDATE 16.30: Politiezone Zennevallei: “Beide rijstroken richting Halle zijn terug opengesteld.
De Bergensesteenweg blijft nog steeds afgesloten in de richting van Anderlecht vanaf de Alsembergsesteenweg tot aan het kruispunt met de Europalaan
.”

UPDATE 16u55: – Schepen openbare werken, Bart Keymolen: “Er is een spindel van een huisafsluiter bij het bedienen uit gekomen met een gasuitstroom op 2,7 bar.
Eandis heeft hierop een drukdaling uitgevoerd om de aftakking vrij te graven en de nippel dicht te draaien.
– het verkeer is in beide richtingen opnieuw opengesteld. Er blijft ingevolge de herstellingswerken door Eandis één rijstrook richting Anderlecht afgesloten en dit nog voor onbepaalde tijd. De verkeershinder is beperkt

Deze diashow vereist JavaScript.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: