ZUUN / VLAANDEREN: – Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts investeert 50 miljoen euro extra om de laatste gevaarlijke kruispunten op de lijst van ‘zwarte punten’ weg te werken. “De schande van de 400 Vlaamse verkeersdoden moeten we op alle fronten aanpakken”, vindt de minister. “Ook met infrastructuurwerken”.
Eén van de projecten is  het kruispunt van de Bergensesteenweg en de G. Wittoucktstraat.


De lijst met 800 gevaarlijke kruispunten langs gewestwegen, de zogenaamde ‘zwarte punten’, dateert al uit 2002. De voorbije 13 jaar maakte de Vlaamse overheid al 900.000.000 € vrij voor de aanpak van deze gevaarlijke kruispunten. Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts voorziet nu de laatste nodige middelen. Met een bijkomend budget van 50 miljoen euro gaat Vlaanderen de laatste zwarte punten op de lijst wegwerken.

De middelen komen bovenop het reguliere infrastructuurbudget voor wegenwerken (350 miljoen euro per jaar) en ze staan los van de 140 miljoen euro die minister Weyts het komende anderhalf jaar extra investeert in onze wegen.

Concreet investeert Weyts in 22 gevaarlijke kruispunten verspreid over heel Vlaanderen.
Eén van de projecten is de kruising van de Bergense Steenweg en de G. Wittouckstraat in Sint-Pieters-Leeuw. Hiervoor voorziet Weyts een budget van 2.353.027 euro.

zie ook ons artikel van: 15 januari 2016 – Wegen en Verkeer – bouwaanvraag voor herinrichting kruispunt Bergensesteenweg met George Wittouckstraat

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

1 comment

 1. Beste,
  Ik kan niet begrijpen waarom dit een zwart kruispunt is. Ik woon hier al 70 jaar en heb geen weet van ongevallen die hier gebeurt zijn .
  Anderzijds zijn er grotere problemen op de Bergensesteenweg waar de voetgangers ook al decenia in de kou blijven staan.
  ALs men als voetganger (en er zijn er veel) de Bergensesteenweg moet oversteken aan het kruispunt van de Jan Vanderstratenstraat, en ook aan de Emiel Vandersteenenstraat (Cité van Zuun) . daar riskeert men alle dagen zijn leven.

  Maar ja wij moeten ons neerleggen voor hetgeen (ingewijden ???) voorstellen aan de gemeente, zoals het politie bureau aan het Mechelsgat hetgeen meer gesloten is dan open (8:30 uur open per dag en 15:30 gesloten voor het publiek. Ook de bereikbaarheid met openbaar vervoer is niet om over te spreken, de verkwisting van af te leggen kilometers van hun autopark. om tot bij de bewoonde wijken te komen etc.. etc..
  NIET om fier over te zijn

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: